Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Valnötsbröd med rostad paprika och parmesan

06 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Tore Gustafsson

(4 bröd)
2 paprikor
1⁄2 dl raps- eller olivolja
50 g jäst
1 liter ljummet vatten
5 msk flytande honung
100 g valnötter
1 msk salt
100 g färskriven parmesanost
4 liter vetemjöl special

Beredning:

Rosta paprikorna i 250° varm ugn tills skinnet börjar spricka, ca 10 min. Dra av skalet och kärna ur. Mixa paprikorna med oljan.

Blanda alla ingredienser utom mjölet. Arbeta in mjölet när jästen löst sig och arbeta degen rejält i 10 min, gärna i maskin. Låt jäsa övertäckt i 45 min.

Dela degen i 4 lika stora bitar, lägg i smorda formar. Låt jäsa i 10–15 min. Ställ in i 220° varm ugn och grädda i 10 min. Sänk värmen till 150° och grädda i ytterligare 25 min. Låt bröden vila i 15 min innan de skärs upp.

Annons