Vegetarisk lasagne
(4 personer)
2 portabello eller karljohanssvampar
1/2 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
100 g bladspenat
salt och peppar
4 lasagneplattor
4 dl tomatsås
1 dl rostade valnötter
Ostsås:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1 dl grädde
3 dl mjölk
100 g getost
2 dl riven parmesanost
Beredning: Skiva svampen tunt och fräs den mjuk i olivolja. Tillsätt hackad vitlök och spenat och låt spenaten mjukna. Salta och peppra.
Smält smöret till ostsåsen i en kastrull och pudra på mjölet. Rör om och häll på grädde och mjölk. Koka upp under omrörning. Blanda ner ostarna och låt dem smälta.
Smaka av med salt och peppar.
Varva lasagneplattor, tomatsås, grovhackade valnötter, svampblandning och ostsås i en liten ugnsfast form. Börja och avsluta med ostsås. Ställ in i 175° varm ugn och tillaga i ca 45 min.
Ta ut formen och låt lasagnen svalna något före serveringen.
Först publicerad i Femina nummer 10 2014. Av JAN-ERIK HAGBOHM. Foto DAVID BACK
LÄS MER:
8 enkla och goda pastarecept
10 glutenfria favoriter
Skapa italiensk stämning hemma genom att bjuda på pizza.