Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Vit pizza med tomater

28 jul, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
vit-pizza-med-tomat

(4 personer)
50 g jäst

2 tsk strösocker

2 tsk flingsalt

3 msk olivolja

3 dl ljummet vatten

ca 7 dl vetemjöl special

Topping:
20 kvisttomater, delade

olivolja

salt och peppar

4 dl crème fraiche

4 dl riven ost, gärna parmesan, pecorino och prästost blandat

färsk timjan

färsk oregano

Beredning: Börja med att rosta de delade tomaterna, lägg dem på en oljad plåt med snittytan upp. Salta och peppra och rosta i 100° varm ugn ca 4 tim.

Gör sedan pizzadegen. Smula jästen i en bunke. Tillsätt socker, salt, olja och vatten och rör ut jästen i det. Arbeta in mjölet, lite i taget så att du får en fast men elastisk deg, spara ev resterande mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa övertäckt i ca 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 4 bitar. Kavla ut till avlånga pizzor. Lägg över dem på en oljad plåt.

Blanda crème fraiche och riven ost i en bunke, smaka av med salt och peppar. Bred ut blandningen på pizzorna. Fördela de torkade tomaterna över och toppa med lite färsk timjan och oregano. Ställ in i 200° varm ugn och grädda tills pizzan är krispig och har fått fin färg, ca 10 min. Servera genast.

Av CAROLINE DAFGÅRD

Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

Annons