Annas Pepparkakor 2018 – här är årets smak!
Tidigare år har Annas Pepparkakor lanserat pepparkakor i smakerna lingon, vinteräpple, polka och lakrits. Årets smak har tagits fram med hjälp av konsumenterna
Annas Knäck Limited Edition
Årets smak har en härligt mjuk ton av kola som tillsammans med pepparkakans klassiska karaktär skapar en perfekt söt och lite kryddig smak.
– När vi började planera för årets smak utgick vi från en omröstning i våra sociala medier om vilken smak konsumenterna var mest nyfikna på. Med vinnaren som inspiration skapade vi därefter en smak som vi verkligen tror på – knäck är en riktig julklassiker väl värd namnet Annas julsmak 2018, säger Caroline Tejler, marknadschef på Annas.
Läs även: 7 härliga recept på hemmagjorda pepparkakor
Annas Knäck Limited Edition finns att köpa från slutet av september och kostar ca 13:90 kr för 150 g.
I samband med lanseringen har matstylisten Agnes Gällhagen från Cashew Kitchen tagit fram ett smarrigt recept med årets smak:
Agnes knäckiga affogato med pepparkaka & salt chokladsås
6 personer
Gör så här:
6 rejäla skopor vaniljglass
100 g mörk choklad med smak av havssalt
2 tsk kokosolja
12 msk bryggkaffe eller 6 stycken enkla espresso
ca 18 Annas Pepparkakor Knäck
Gör så här:
Förbered genom att brygga kaffet och ställa fram 6 st små glas. Smält även chokladen över vattenbad, tillsammans med 2 tsk kokosolja för en något rinnigare konsistens.
Lägg en rejäl skopa vaniljglass i respektive glas. Ringla över den smälta chokladen, efter tycke. Häll sedan i 2 msk bryggkaffe eller en espresso i varje glas. Toppa med 2–3 krossade pepparkakor per glas. Servera genast, då glassen snabbt smälter.
Tips! Om du serverar efterrätten till många kan du förbereda genom att skopa upp glasskulorna på en bakplåtspapperklädd bricka och förvara i frysen, så är det bara att peta ner i glasen sedan. Då håller sig glassen kall och fast längre.
Läs också: Blossa glögg 2018 – här är årets smak!
Sugen på fler recept på pepparkakor?
Det Gröna Skafferiet bakar Farmor Gretas pepparkakor
Den perfekta efterrätten till adventsfikat
Artikeln publicerades först på ELLE mat & vin.