Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Äppelkompott med vaniljglass

03 feb, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

Foto Tine Guth Linse

(4 personer)
2 syrliga saftiga äpplen

25 g smör

2 msk råsocker

2 hela kanelstänger

1 tsk rivet apelsinskal

½ dl vatten

2–3 msk russin

ev 1–2 msk mörk rom

Till servering:
vaniljglass

Beredning:

Tärna äpplena fint. Hetta upp smöret i en stekpanna, tillsätt socker, kanelstänger och apelsinskal och fräs under omrörning tills sockret har smält. Passa noga. Häll på vattnet och vänd ner äpple och russin. Låt koka samman tills nästan all vätska kokat bort. Tillsätt ev en skvätt mörk rom. Lägg upp på tallrikar och servera med en kula vaniljglass.

Tips! Börja med att skära och förbereda allt till alla rätterna, det vill säga grön-saker, frukter, kött, kryddor osv. Lägg köttet i marinaden. Sedan går allt snabbt att tillaga.

Annons