Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Asiatisk rödkålssallad

10 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4–6 personer)
400 g rödkål
salt och peppar
1 msk sesamolja
1 röd chilifrukt, urkärnad och tunt skivad
1 msk sesamfrön
saft av 1 lime
1/2 dl sweet chili-sås
1 dl färska wakamealger, brukar ­finnas i fiskaffären

Beredning: Strimla rödkålen supertunt och lägg i en skål. Blanda med salt, peppar, sesamolja, chili, sesamfrön, limesaft och sweet chili-sås. Låt stå i ca 30 min.

Blanda ner algerna och servera salladen till det griljerade fläsket.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons