Basilikavåfflor med chevremousse
(4 personer)
1 knippa basilika
1 knippa bladpersilja
15 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
1 äggula
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 äggvita
Fyllning
100 g chevre (fransk getost)
100 g kesella gourmet
Sallad
4 mogna tomater
salt och peppar
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk finskuren gräslök
Beredning:
Finhacka basilika och persilja och blanda med smöret. Blanda ner mjölk och äggula och tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt blandat. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den. Grädda våfflorna gyllenbruna i våffeljärn, använd en liten klick smör att grädda i. Blanda/mixa samman chèvre och kesella till en jämn och slät massa. Tärna tomaterna, salta och peppra och ringla olja och vinäger över. Strö över gräslök. Välj ut de två finaste våfflorna och dela dem i hjärtan. Lägg ett i botten på varje tallrik. Fördela tomatsallad och en sked chèvremousse på varje och toppa med ett våffelhjärta. Servera.
Av Malin Söderström