Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Basilikavåfflor med chevremousse

23 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)

1 knippa basilika
1 knippa bladpersilja
15 g smält smör
1 1/2 dl mjölk
1 äggula
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 äggvita

Fyllning
100 g chevre (fransk getost)
100 g kesella gourmet

Sallad
4 mogna tomater
salt och peppar
1 msk olivolja
1 tsk rödvinsvinäger
1 msk finskuren gräslök

Beredning:

Finhacka basilika och persilja och blanda med smöret. Blanda ner mjölk och äggula och tillsätt sedan mjöl, bakpulver och salt blandat. Vispa äggvitan hårt och vänd ner den. Grädda våfflorna gyllenbruna i våffeljärn, använd en liten klick smör att grädda i. Blanda/mixa samman chèvre och kesella till en jämn och slät massa. Tärna tomaterna, salta och peppra och ringla olja och vinäger över. Strö över gräslök. Välj ut de två finaste våfflorna och dela dem i hjärtan. Lägg ett i botten på varje tallrik. Fördela tomatsallad och en sked chèvremousse på varje och toppa med ett våffelhjärta. Servera.

Av Malin Söderström

Annons