Cannelloni med spenat och fetaost
CANNELLONI MED SPENAT OCH FETA
(4 personer)
1 pkt färska lasagneplattor
1/2 liter mornaysås, se recept här intill
150 g parmaskinka
1 näve rucola
FYLLNING:
1 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
250–300 g färsk spenat
45 g parmesanost
1 näve färska basilikablad
200 g fetaost
salt och peppar
BEREDNING:
1. Börja med att göra såsen, se recept här intill.
2. Värm ugnen till 190°.
3. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lökhacket i olivolja 1–2 min, tillsätt spenatbladen och stek tills de mjuknar. Dra bort från värmen, mixa till finhackat med en stavmixer. Rör ner nyriven parmesan, hackad basilika och smulad fetaost. Smaka av med salt och peppar och vänd ner ca 1 dl av mornaysåsen.
4. Fördela fyllningen över lasagneplattorna och rulla ihop dem till rullar. Lägg rullarna tätt i en smord ugnsfast form. Häll resten av såsen över och toppa med parmaskinkan.
5. Ställ in i den varma ugnen och baka i 30 min, eller tills skinkan är knaprig och cannellonin har fin färg. Ta ut formen och låt pastan vila i ca 15 min. Garnera med rucola före servering.
Tips! Är du ingen vän av fetaost? Det här receptet går utmärkt att göra med ricotta i stället.
MORNAYSÅS
21/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1–2 msk smör
1/2 tsk salt
peppar
3 äggulor
BEREDNING:
1. Rör ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt smöret och häll i resten av mjölken under omrörning.
2. Låt såsen koka upp och sedan koka på svag värme tills den börjar tjockna, ca 4 min. Smaka av med salt och peppar. Vispa ner äggulorna och sjud i ca 2 min.
RECEPT OCH FOTO: ALL OVER PRESS