ANNONSSAMARBETE MED EMMA S
Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

3 tidiga ålderstecken på huden – att ha koll på efter 30

07 okt, 2024
AvMarika Agestam Cederlund
Ålderstecken i huden kommer smygande för de flesta redan runt 30-årsstrecket. Inget kan stoppa tiden och det bästa är att se dem som ett kvitto på ett liv som har levts. Vill du dock förebygga ålderstecken i huden så finns det mycket du kan göra. Här är tre tidiga tecken att hålla utkik efter – och hudvården som hjälper till att hålla dem i schack.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Känns huden inte lika elastisk som förr, eller får du inte samma resultat av produkterna du alltid använt? Gener, livsstil och hur väl du tar hand om din hud är alla faktorer när det kommer till hudförändringar.

Redan vid 25 års ålder börjar hudens cellförnyelse att sakta ned, så ju tidigare du har en god hudvårdsrutin på plats, desto bättre. Men det är heller aldrig för sent att börja med goda vanor.

Det är aldrig för sent att börja med goda hudvårdsvanor.

Tidiga tecken att ha koll på

1. Fina linjer

Fina linjer uppstår ofta på den tunna och känsliga huden runt ögonen. Det börjar med tunna, torra linjer som med åren blir djupare och mer framträdande. Vissa rynkor uppstår för att du använder musklerna i ansiktet medan andra uppstår av solande, livsstil och ålder.

2. Torr hud

Med åldern får huden en försvagad barriärfunktion och således svårare att behålla fukt. Det resulterar i mindre elastisk och mer torr hud. Ålderstorrheten ökar sedan successivt under resten av livet.

3. Mindre lyster

Du kan uppleva mindre lyster i huden av många olika anledningar, så som vinterglåmighet. Men lysterlös hud är även ett tidigt tecken på att huden blir äldre att vara uppmärksam på.

Produkterna som gör jobbet

Emma S aktiva hudvårdsserie Ageless är perfekt för dig som vill börja jobba med de första ålderstecknen. Serien består av noggrant utvalda hjälteprodukter med alla steg till en komplett hudvårdsrutin.

Serum och dagkräm

Från Emma S Ageless

Innehåller flera verksamma ingredienser.

Ageless Serum
Läs mer och köp här.Ett effektivt serum med Vitamin A-derivat. Innehåller hyaluronsyra som binder fukt till huden och oljeextrakt som ger näring och förebygger fina linjer.
Ageless Day Cream
Läs mer och köp här.Innehåller oljeextraktet Gatuline In-Tense som förebygger fina linjer och Nano White som ger en jämnare hudton. En följsam dagkräm som passar perfekt under makeupen.

Ögonkräm och nattkräm

Från Emma S Ageless

Låt produkterna göra jobbet medan du sover.

Ageless Eye Cream
Läs mer och köp här.En lätt och återfuktande ögonkräm som förebygger uppkomsten av fina linjer. Innehåller Adipoless som motverkar mörka ringar under ögonen.
Ageless Night Cream
Läs mer och köp här.En återuppbyggande och återfuktande nattkräm med Vitamin A-derivat som stärker huden och påskyndar cellförnyelsen under natten.

Hudvårdsrutin efter 30

När hudens cellförnyelse saktar ned så börjar även dess reparationsprocesser att jobba långsammare. Här kommer antioxidanter in som en riktig hjälte. Antioxidanter skyddar cellerna mot oxidativ stress och agerar även som en motor som förstärker cellernas naturliga processer. Antioxidanter boostar cellförnyelsen, skyddar mot fria radikaler och behåller ungdomlig spänst och lyster i huden. Med andra ord är det något du vill se till att ha i din hudvård!

Antioxidanter är en riktig hjälte i hudvårdsrutinen.

Två antioxidanter att hålla extra utkik efter är C-vitamin och A-vitamin (även känd som retinol). Tänk på att det är viktigt att vänja in dem varsamt i huden och satsa gärna på en mildare variant av retinol, som Retinyl Palmitate.

Emma S Ageless är serie innehåller antioxidanter och flera aktiva ingredienser som binder fukt, minskar synligheten av porer och fina linjer samt förebygger pigmentförändringar i huden. Läs mer om Emma S Ageless serie här.