ANNONSSAMARBETE MED LINDEX
Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Plaggen som hjälpte att lindra Victoria Skoglunds klimakteriebesvär: "Aldrig sovit så bra"

14 okt, 2024
AvMarika Agestam Cederlund
När TV-profilen Victoria Skoglund gick in i klimakteriet led hon av svettningar och dålig sömn under nätterna. Lösningen på besvären hittade hon i Female Engineerings revolutionerande klimakterieplagg – som hon nu vill rekommendera för andra.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

För TV-profilen och trädgårdsmästaren Victoria Skoglund, 56, var svettningarna det värsta med klimakteriet. Värmevallningar och frossa omlott störde nattsömnen och påverkade både energin och livskvaliteten.

– Att kliva in i övergångsåldern innebär en stor förändring för kroppen och det var svårt att hitta balansen fysiskt och psykiskt, berättar Victoria.

Victoria är inte ensam om att uppleva klimakteriebesvär. En undersökning av Socialstyrelsen från 2021 visar att nästan nio av tio kvinnor (86 procent) drabbas av värmevallningar och nattliga svettningar, de två vanligaste besvären för kvinnor som går igenom klimakteriet.

Plaggen som tar kvinnohälsa på allvar

Trots att klimakteriet är en naturlig del av livet så har kunskapen om det länge varit låg. Istället har klimakteriet på många sätt stigmatiserats, med fördomar kopplade till fertilitet, sexualitet och åldrande – och de besvär som kvinnor genomgått har många gånger inte tagits på allvar.

Detta ville varumärket Female Engineering ändra på. Female Engineering är ett femtech-varumärke från modeföretaget Lindex med fokus på innovativa produkter för kvinnor i livets olika faser. Från menstrosor till klimakterieplagg, tar varumärket tillsammans med forskare fram högkvalitativa plagg med syfte att förbättra kvinnors välbefinnande – med tidlös och snygg design på köpet.

Victoria Skoglund i Female Engineerings klimakterieplagg.

Female Engineerings Anti-Flush kollektion består av klimakterieanpassade toppar, underkläder och nattkläder med en banbrytande och patenterad teknologi (Anti-Flush™), som hjälper till att lindra besvären från värmevallningar och nattsvettningar.

TV-profilen Victoria Skoglund har testat plaggen.

Nattplagg för klimakteriet

Med fukttransporterande och snabbtorkande egenskaper.

Finns i olika färger.

Linne med Anti-Flush™-teknologi
Läs mer och köp härPassar både till dagen och att sova i.
Nattlinne med Anti-Flush™-teknologi
Läs mer och köp här.Högteknologiskt sovplagg.

– Jag var skeptisk, kan kläderna verkligen fungera på nätterna? Faktum är att jag aldrig sovit så gott, jag känner mig för första gången utvilad när jag vaknar på morgonen.

Materialet reglerar kroppstemperaturen så att man håller sig fräsch hela natten.

Female Engineerings klimakterieplagg hjälper till att lindra besvären från värmevallningar och nattsvettningar. När kroppen avger värme absorberar och lagrar tyget värmen, samt transporterar bort fukt och kyler huden. Materialet släpper även tillbaka värmen till huden under frossan som uppstår efter värmevallningarna och reglerar kroppstemperaturen så att man håller sig fräsch hela natten.

För Victoria gav plaggen en mer behaglig sömn och hon behöver inte längre vakna sjöblöt flera gånger under natten.

Underkläder för klimakteriet

Sömlösa trosor för maximal komfort.

Finns i olika färger.

Boxertrosa med Anti-Flush™-teknologi
Läs mer och köp här.Temperatur- och luktkontroll.
Bikertrosa med Anti-Flush™-teknologi
Läs mer och köp här.Längre modell – perfekt mot lårskav.

– Jag är överraskad och glad att de verkligen fungerar. Tidigare har jag alltid sovit utan tröja, men med plaggen på känner jag mig fräsch och lakanen blir inte längre blöta. Jag bär dem gärna även under dagen då de är så silkeslena och sköna.

Victoria upplever att hon blivit en bättre partner, mamma och kollega när hon slipper sömnbesvären.

– Nattbalansen ska inte underskattas.

Klimakteriekläder

Perfekt för både dagen och natten.

Finns i olika färger.

Linne med Anti-Flush™-teknologi
Läs mer och köp här.Linne med lite bredare ärmar.
T-shirt med Anti-Flush™-teknologi
Läs mer och köp här.Den perfekta vardagstoppen.

Kollektionen består av linnen, t-shirts, nattlinnen, underklänningar, boxertrosor och bikertrosor. Modellerna är tillverkade med sömlös teknik som gör dem mycket bekväma. Plaggen finns i storlekarna XS-3XL på lindex.com samt i utvalda Lindex-butiker.

Female Engineering hjälper dig genom klimakteriet med produkter som hjälper till att lindra besvären av de vanligaste symptomen som värmevallningar och svettningar. Lär dig mer om produkterna här!