Pepparkakor med en twist – Fredrik Fikas favoritrecept
Inget slår julens godaste kakor och i år är det Fredriks Fikas oemotståndliga pepparkakscookies som bara måste finnas på kakbordet. Perfekt mjuka, kryddiga och toppade med choklad och marshmallows.
– Det här receptet bara måste ni bara
testa, det är perfekt till glöggmyset eller på gottebordet, tipsar Fredrik.
Bakglädje med växtbaserat smör
Kakorna blir lite extra goda med Carlshamn bakning, ett margarin tillverkat på naturliga vegetabiliska oljor och fritt från laktos, mjölk och konserveringsmedel – samtidigt som det är väldigt lättarbetat.
– Jag har bakat de här kakorna med Carlshamn Bakning som är ljuvligt gott,
och dessutom helt växtbaserat. Jag tycker att det passade perfekt i de här
juliga kakorna, och det går även att använda till matlagning.
Pepparkakscookies
Julens godaste kakor blir extra juliga med marshmallows och choklad.
Antal: 20 portioner
Tidsåtgång: 45 min
Ingredienser:
150 g Carlshamn Bakning
1 msk pepparkakskryddor
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1 ägg
3,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
0,5 tsk
bikarbonat
Dekoration:
100 g choklad (Fredrik använde mörk choklad)
2 dl
minimarshmallows
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält Carlshamn bakning i en kastrull, dra av kastrullen från plattan och
rör ner pepparkakskryddorna.
3. Vispa samman strösocker, farinsocker och ägget i en bunke. Tillsätt
Carlhamn bakning med pepparkakskryddorna och rör om.
4. Blanda samman mjöl, salt och bakpulver och vänd ihop till en lätt kladdig
deg, låt degen vila i kylen 30 minuter.
5. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper med jämna
mellanrum.
6. Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna på plåten.
7. Dekorera med smält choklad och marshmallows.
Det fantastiska resultatet! Perfekt sega och kryddiga pepparkakscookies toppade mjuka marshmallows och krämig choklad.