ANNONSSAMARBETE MED CARLSHAMN
Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Pepparkakor med en twist – Fredrik Fikas favoritrecept

16 dec, 2024
AvJenny Thorell
Fånga julens magi med årets godaste pepparkakor – pepparkakscookies toppade med krämig choklad och fluffiga marshmallows. Perfekta för julens alla mysiga stunder, från adventsfikat till julaftons dessertbord!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Inget slår julens godaste kakor och i år är det Fredriks Fikas oemotståndliga pepparkakscookies som bara måste finnas på kakbordet. Perfekt mjuka, kryddiga och toppade med choklad och marshmallows.


– Det här receptet bara måste ni bara testa, det är perfekt till glöggmyset eller på gottebordet, tipsar Fredrik.

Bakglädje med växtbaserat smör

Kakorna blir lite extra goda med Carlshamn bakning, ett margarin tillverkat på naturliga vegetabiliska oljor och fritt från laktos, mjölk och konserveringsmedel – samtidigt som det är väldigt lättarbetat.


– Jag har bakat de här kakorna med Carlshamn Bakning som är ljuvligt gott, och dessutom helt växtbaserat. Jag tycker att det passade perfekt i de här juliga kakorna, och det går även att använda till matlagning.

Pepparkakscookies

Julens godaste kakor blir extra juliga med marshmallows och choklad.

Antal: 20 portioner

Tidsåtgång: 45 min

Ingredienser:

150 g Carlshamn Bakning

1 msk pepparkakskryddor

1 dl strösocker

1 dl farinsocker

1 ägg

3,5 dl vetemjöl

0,5 tsk salt

0,5 tsk bikarbonat

Dekoration:

100 g choklad (Fredrik använde mörk choklad)

2 dl minimarshmallows

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält Carlshamn bakning i en kastrull, dra av kastrullen från plattan och

rör ner pepparkakskryddorna.

3. Vispa samman strösocker, farinsocker och ägget i en bunke. Tillsätt

Carlhamn bakning med pepparkakskryddorna och rör om.

4. Blanda samman mjöl, salt och bakpulver och vänd ihop till en lätt kladdig

deg, låt degen vila i kylen 30 minuter.

5. Rulla bollar av degen och lägg på plåtar med bakplåtspapper med jämna

mellanrum.

6. Baka mitt i ugnen i 12–15 minuter. Låt svalna på plåten.

7. Dekorera med smält choklad och marshmallows.

Det fantastiska resultatet! Perfekt sega och kryddiga pepparkakscookies toppade mjuka marshmallows och krämig choklad.