ANNONSSAMARBETE MED ROWICO HOME
Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Sätt höststilen hemma – familjeföretaget som satsar på soffor och naturliga material

23 okt, 2024
AvJenny Thorell
I över 50 år har det familjeägda möbelföretaget Rowico Home skapat stilsäkra möbler av hög kvalitet med långsiktighet i fokus. Nu går grundarens barnbarn in på delat VD-skap.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

I tre generationer har genomarbetade och hållbara möbler varit fokus hos familjeföretaget Rowico Home, som startades i Halmstad 1971 av Roland Hammargren. För fem år sen gick grundarens barnbarn, Jessica Hammargren in som VD och nu går hennes bror Fredrik som tidigare arbetat som inköpschef in som vice VD. Jessica Hammargren berättar för Femina hur hon tillsammans med sin bror ska ta företaget framåt.

Fredrik och Jessica Hammargren är syskonduon som tar Rowico Home framåt.

– Vi har vuxit upp tillsammans och lärt oss mycket om hur vi bäst kan samarbeta, vilket gör att vi kan angripa utmaningar från olika perspektiv och fatta välgrundade beslut. Vår gemensamma vision och familjära grund ger oss en stark plattform att driva Rowico Home framåt på, samtidigt som vi ser till att företaget växer och utvecklas på ett hållbart sätt.

Peyton 3-sitssoffa, 16 995 kr. Tompkins soffbord, 5995 kr.

Rowico Home var från början en möbelgrossist som tog fram de möbler återförsäljare efterfrågade, men har under de senaste åren skapat en identitet och byggt sitt eget varumärke. Nu har Rowico Home ett eget designteam som skapar en tydlig skandinavisk stil men stort fokus på hållbarhet. Möblerna är skapade särskilt för att de ska vara lätta att matcha med varandra och tonvikten ligger på trämöbler. Därför tog Rowico Home år 2018 steget till att bli FSC-certifierade vilket innebär att träet i deras möbler i så hög utsträckning som möjligt kommer från ansvarsfullt skogsbruk.

Företagets målsättning är att skapa möbler med lång livslängd som får leva kvar i hemmet länge. Det är välarbetat, klassiskt skandinaviskt och högkvalitativt. Företaget som tidigare främst satsat på trämöbler vill nu lägga mer fokus på soffor och stoppade möbler.

– Vårt mål är att göra vårt skandinaviska möbelutbud tillgängligt för fler och under de senaste två åren har vi satsat mycket på våra soffor. Vi är glada över det positiva mottagandet och ser fram emot att nå ut till ännu fler kunder med stoppade tyg- och trämöbler, som är kärnan i vårt sortiment, berättar Jessica.

3 soffor som lyfter hemmet i höst

Skapa plats för avkoppling och umgänge med en soffa där man vill spendera tid.

Mjukt rundad soffa med organisk form

Norris 3-sitssoffa är en soffa med rundande former som skapar en rofylld och inbjudande plats där man gärna vill slå sig ner. Den mjuka designen ger en hemtrevlig känsla och du kan skapa plats för fler med den matchande fotpallen från samma serie.

Norris 3-sits soffa, 14 995 kr. Norris fotpall, 4795 kr.

Trendig och anpassningsbar modulsoffa

4-sitssoffan Willard med bekväm schäslong är en stilren och modern modulsoffa som du kan anpassa i storlek och form efter dina behov. En skön och generös soffa som man verkligen kan sträcka ut sig i.

Willard 4-sits soffa med schäslong, 25 495 kr. Taransay soffbord, 8995 kr

Klassisk och skandinavisk designsoffa

Med Corwin 3,5-sitssoffa får du en exklusiv och avskalad känsla. Soffan finns i olika utföranden och du kan välja att lägga till fler sittplatser eller en schäslong. En tidlös soffa som höjer alla vardagsrum.

Corwin 3,5-sits soffa med schäslong, 24 490 kr.

3 trämöbler för ett hem i harmoni

Ett matbord med plats för många, ett smart och stilrent sideboard och ett elegant skrivbord för bekvämt hemmajobb. Uppdatera hemmet med nya trämöbler i skandinavisk design.

Elegant sideboard i oljad ek

Den perfekta möbeln för enkel förvaring och extra avlastningsyta. Sideboardet Markham i oljad ek har en slimmad design och passar i de flesta hem.

Markham avlastningsbord, 7995 kr.

Rustikt och klassiskt matbord

Det här gedigna träbordet i massiv ek har plats för många och kommer bli hemmets mittpunkt under många år. Pinnstolarna Carmen matchar perfekt med samma vitpigmenterade ton.

Matbordet Brooklyn, 12 995 kr och stolarna Carmen,1095 kr/2 st.

Skrivbord med många användningsområden

Ett matbord som dubblar som ett skrivbord – varför inte. Det nätta matbordet Markham blir ett perfekt skrivbord som lyfter arbetsrummet. Med en skön karmstol blir hemmajobbet ännu bekvämare.

Skrivbordet/matbordet Markham, 8495 kr. Karmstolen Gladstone, 2595 kr.

Läs mer om Rowico Home här