Matbloggarnas bästa desserter till midsommar
Midsommarens festligheter närmar sig och en av de viktigaste komponenterna vid högtiden är såklart den efterlängtade desserten. Här har vi samlat samlat fem bloggares allra bästa recept inför midsommarhelgen och de är fyllda av goda smaker (och massvis med jordgubbar!).
Osäker på vad du ska servera till gästerna eller bara sugen på något gott i sommar? Spana in bloggarnas bästa tips nedan!
1. No Bake Strawberry Cheesecake Sandwich av My Kitchen Stories
My Kitchen Stories Camilla Hamid har skapat en ”No Bake Strawberry Cheesecake Sandwich” som är perfekt för midsommarfirandet. Desserten är enkel att laga och fylld med somriga smaker. Perfekt för den som vill imponera, men inte har allt för mycket tid över.
2. Citron- och jordgubbstårta av Fridas bakblogg
Frida Skattberg driver populära Fridas bakblogg och hennes citron- och jordgubbstårta är en kombination av trendiga och traditionella inslag. Dekorerad med vackra (och ätbara!) blommor och med en naken utsida gör den sig härlig både i mun och i Instagram-flödet i midsommar.
Recept och fler bilder hittar du på Fridas bakblogg.
3. Rabarber- och halloncheesecake med drömkross av Daniel Lakatosz
Daniel Lakatosz har skapat en söt och syrlig dessert med smak av hallon och rabarber. Desserten går dessutom att skapa på under 20 minuter och gör sig somrig och fin på det festdukade bordet.
Recept hittar du på Daniel Lakatosz blogg här.
4. Sommarglass med jordgubbar av Victorias provkök
Victoria Willén bloggar på Victorias provkök och inför midsommar i år har hon skapat den enkla och goda desserten som kombinerar favoriterna glass och jordgubbar. En fräsch och söt dessert som är perfekt att avsluta midsommarlunchen med.
Recept och fler bilder hittar du på Victorias provkök här.
5. Pinocchiotårta av Catarina König
Till nationaldagen skapade Catarina König den här goda tårtan, men den passar även perfekt till midsommarens festligheter. Toppad med hallon och jordgubbar och med en seg marängbotten är den en riktigt midsommarnattsdröm.
Recept och fler bilder hittar du på Catarina Königs blogg här.
Denna artikel publicerades ursprungligen på Elle Mat och Vin