Fiskburgare med fänkålssallad
Av Malin Söderström
(4 personer)
400 g laxfilé, ben- och skinnfri
2 tsk salt
vitpeppar
2 dl grädde
smör till stekning
2 bifftomater
grönsallad
Saffranscrème
1⁄2 dl saffransaioli, finns på burk
2 msk matlagningsyoghurt
Sallad
1 fänkål
1⁄2 rödlök
saft av 1⁄2 apelsin
1⁄2 msk olivolja
Beredning:
Skär laxen i mindre bitar. Se till att lax, grädde och matberedare är rejält kylda. Mixa laxen med salt och vitpeppar. Mixa ner grädden. Forma till 4 biffar med fuktiga händer och stek biffarna gyllenbruna i smör på medelvärme. Skölj och skiva varje tomat i 4 skivor. Blanda saffransaioli med yoghurten. Skiva fänkålen och rödlöken mycket tunt. Pressa över apelsinsaften och oljan. Salta och peppra och vänd runt. Servera biffen på en rejäl skiva tomat med sallad både över och under. Toppa med en tomatskiva och klicka på saffransdressingen. Servera med fänkålssalladen.