Fixa en festlig midsommarfest
MENY
(Buffén räcker till 8 personer om du lagar alla rätterna)
● Rabarbersangria & getostbollar
● Solgul tomatsoppa i glas
● Fyllda tomater i olivolja
● Tonnato pannacotta
● Minicheesecakes med pecorino
● Marinerad fänkålsfilé med nektarinsallad
● Sparris med salamiströssel
● Citronrostad färskpotatis
● Valnötsgrissini
● Fryst basilikatårta med jordgubbar
Det bästa med buffé:
● Finns något för alla
● Det mesta kan göras i förväg
● Värdinnan/värden hinner umgås med gästerna
RABARBERSANGRIA
En perfekt inledning på festen. Läs mer: Recept på rabarbersangria.
GETOSTBOLLAR MED BLÅ VALLMO
Läckra och passar utmärkt tillsammans med sangrian. Läs mer: Recept på getostbollar med blå vallmo.
CITRONROSTAD FÄRSKPOTATIS
Färskpotatis med lite annat smått och gott i. Läs mer: Recept på citronrostad färskpotatis.
TONNATO PANNACOTTA
Otroligt god och mycket enkel att göra. Läs mer: Recept på tonnato pannacotta.
MARINERAD OXFILÉ
Den här saftiga oxfilén får marinera länge.
SPARRIS MED SALAMISTRÖSSEL
Rostad sparris är en verklig delikatess. Läs mer: Recept på sparris med salamiströssel.
FYLLDA TOMATER
En lättfixad och god inläggning. Läs mer: Recept på fyllda tomater.
SOLGUL TOMATSOPPA
Kall soppa är en bra bufférätt. Läs mer: Recept på solgul tomatsoppa.
MINICHEESECAKES MED PECORINO
Cheesecake är både uppskattat och praktiskt eftersom den blir bättre av att göras någon dag i förväg. Här har vi gjort många små i stället för en stor. Läs mer: Recept på minicheesecakes med pecorino.
VALNÖTSGRISSINI
Grissini är perfekta buffébröd. Läs mer: Recept på valnötsgrissini.
BASILIKATÅRTA MED JORDGUBBAR
En suverän kalasdessert. Läs mer: Recept på basilikatårta med jordgubbar.
Av CAROLINE HOFBERG
Foto TIA BORGSMIDT