30 jun, 2013
Fräsch sallad till grillat
AvFemina
Annons
SOMMARSALLAD
(4 personer)
4 rödbetor
100 g haricots verts
100 g sockerärter
1 endiv
1 färsk gul lök
5 minitomater
1 knippa rädisor
1 syrligt äpple
40 g rucolasallad
150 g fetaost
1/2 dl olivolja
2 msk flytande honung
salt och peppar
Beredning: Koka rödbetorna mjuka, gnid av skalen. Dela rödbetorna i mindre bitar. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 4 min. Spola dem kalla. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 min. Spola dem kalla.
Skiva endiv och lök tunt, dela minitomaterna, skiva rädisorna och skär äpplet i mindre tärningar.
Lägg upp rucola på ett fat. Fördela grönsaker och sallad över. Toppa med smulad fetaost. Ringla olivolja och honung över. Salta och peppra.
Av JAN-ERIK HAGBOHM
Foto TINE GUTH LINSE
Annons