Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Fräsch sallad till grillat

30 jun, 2013
AvFemina
fräsch sallad med bönor och endiv
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
fräsch sallad med bönor och endiv
En festlig och fräsch sallad som är en fröjd för ögat.

SOMMARSALLAD

(4 personer)
4 rödbetor

100 g haricots verts

100 g sockerärter

1 endiv

1 färsk gul lök

5 minitomater

1 knippa rädisor

1 syrligt äpple

40 g rucolasallad

150 g fetaost

1/2 dl olivolja

2 msk flytande honung

salt och peppar

Beredning: Koka rödbetorna mjuka, gnid av skalen. Dela rödbetorna i mindre bitar. Koka haricots verts i lättsaltat vatten i 4 min. Spola dem kalla. Koka sockerärterna i lättsaltat vatten i 2 min. Spola dem kalla.

Skiva endiv och lök tunt, dela minitomaterna, skiva rädisorna och skär äpplet i mindre tärningar.

Lägg upp rucola på ett fat. Fördela grönsaker och sallad över. Toppa med smulad fetaost. Ringla olivolja och honung över. Salta och peppra.

Av JAN-ERIK HAGBOHM

Foto TINE GUTH LINSE

Annons