Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Glasmästarsill

10 nov, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4–6 personer)
6 sillfiléer, gärna Abbas 5-minuterssill

5 cm purjolök, tunt skivad

1/2 rödlök, tunt skivad

1 morot, tunt skivad

2 msk pepparrot i små tärningar

1 msk finskuren färsk ingefära

1 lagerblad, krossat

1 tsk kryddpepparkorn

2 tsk vitpepparkorn
Lag:
1/2 dl ättiksprit, 24 % (kanske lite mer)
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten

Beredning: Låt sillfiléerna rinna av ordentligt. Koka upp ingredienserna till lagen och låt den kallna helt.

Skär filéerna i bitar, 2–3 cm, och varva i en rengjord burk med övriga ingredienser. Häll på den kalla lagen. Låt stå i ­kylen i minst ett dygn före serveringen.

AV JAN-ERIK HAGBOHM

FOTO PETER KAM

Annons