Godis i frasigt fodral
Av Jan-Erik Hagbohm
(4 personer)
1 äpple, av fast och syrlig sort
1 dl russin
1 dl rostade hasselnötter
1 msk smör
1 msk + 1 msk råsocker
4 ark filodeg, ca 20×30 cm
1 dl smält smör
1 msk florsocker
Till servering
glass eller lättvispad grädde
ev någon färsk frukt
Beredning:
Skär äpplena i mindre kuber och fräs dem lätt tillsammans med russin och grovhackade rostade hasselnötter i en klick smör. Strö 1 msk råsocker över.
Lägg ut filodegsarken och fördela äppelblandningen i en liten hög på varje ark. Pensla arken med smör och vik ihop till paket.
Lägg över på smord plåt. Strö 1 msk råsocker över och grädda paketen i 200° varm ugn tills de har fått fin färg, ca 10 min. Pudra florsocker över och servera tillsammans med en glasskula eller lättvispad grädde och ev färsk frukt.