Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Gör din egen rabarbersangria

11 maj, 2013
AvFemina
rabarbersangria på dukat buffebord
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
rabarbersangria på dukat buffebord
En riktig sommarfavorit är detta recept på läskande rabarbersangria!

(ca 3 liter)

400 g späda rabarber
2 dl strösocker

4 dl vatten

4 kanelstänger

2 flaskor rödvin

16 cl söt sherry eller marsalavin

2 flaskor mineralvatten eller fruktsoda à 33 cl

ca 8 dl skivade jordgubbar

is

Beredning: Skär rabarbern i bitar. Koka upp socker, vatten och kanel. Lägg i rabarbern, låt koka upp och dra bort från värmen. Låt kallna.

Blanda rabarber med lag, vin och sherry i kannor eller i en stor skål. Blanda i mineralvatten, jordgubbar och is precis före serveringen.

Av CAROLINE HOFBERG

Foto TIA BORGSMIDT

Annons