Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Hallongazpacho

13 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Malin Söderström

(4 personer)
1 1⁄2 dl vitt vin

1 1⁄2 dl strösocker

2 stjärnanisar

1 citron

400 g hallon, tinade frysta går bra

4 skivor sockerkaka

färska eller frysta bär, t ex hallon, blåbär, vinbär, björnbär

Beredning:
Koka upp vin, socker, stjärnanis och en remsa citronskal (ordentligt tvättad). Låt svalna. Mixa hallonen och vänd ner i sockerlagen. Sila genom en tät sil för att få bort alla hallonkärnor. Förvara kallt fram till serveringen. Skär sockerkakan i tärningar och rosta i torr stekpanna eller i ugnen. Servera hallonsoppan väl kyld tillsammans med bär och sockerkakskrutonger.

Annons