Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Hemlagad ketchup

28 jul, 2014
AvFemina
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
recept-ketchup

(1 flaska)
500 g kvisttomater, delade på mitten

olivolja

salt och peppar

1 schalottenlök, hackad

1 vitlöksklyfta, hackad

1 msk tomatpuré

1 msk brun farin

2 msk rödvinsvinäger

Beredning: Lägg de delade tomaterna med snittytan upp på en plåt. Ringla över lite olivolja. Salta och peppra. Ställ in i 100° varm ugn och baka i ca 4 tim.

Ta ut och låt svalna något, dra sedan bort skalen och släng dem.

Hetta upp 2 msk olivolja i en kastrull och fräs lök och vitlök utan att bryna. Tillsätt de rostade och skalade tomaterna, tomatpuré, brun farin samt rödvinsvinäger. Låt puttra utan lock i ca 15 min.

Mixa till en slät ketchup och smaka av med salt och peppar. Häll upp på väl rengjord flaska. Förvara svalt så håller ketchupen i en eller två veckor.

Av CAROLINE DAFGÅRD

Foto JOHANNA ÅKERBERG KASSEL

Annons