Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Agneta Sjödins relation till Tilde efter TV4-petningen

24 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT,
Agneta Sjödin och Tilde de Paula Eby.
Agneta Sjödin var tätt förknippad med Nyårskaramellerna på TV4 – men 2023 ersattes hon av kollegan Tilde de Paula Eby.
I podcasten Hjälp, jag fyller 50! berättar Agneta om petningen, och relationen till Tilde.
– Tilde skötte det där jäkligt snyggt, hon ville verkligen kolla med mig hur det kändes, säger Agneta Sjödin i podcasten.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med LoketBrand logo
Hör Kristin Kaspersen berätta om mardrömssändningen - med Loket

Under många år var Agneta Sjödin en av TV4:s mest kända programledarprofiler. Hon ledde program som Fångarna på fortet, Gladiatorerna och Let's dance, men var kanske mest förknippad med sitt nyårsprogram Agnetas smällkarameller, som senare döptes om till Agnetas nyårskarameller.

2023 kom dock nyheten att Agneta inte längre skulle hålla i programmet som varit hennes under så många år. I stället var det kollegan Tilde de Paula Eby som skulle göra TV4:s nyårskarameller.

I Rickard Olssons podcast Hjälp, jag fyller 50! berättar Agneta Sjödin om petningen – som förvånansvärt nog gav henne en fin relation till just Tilde de Paula Eby.

– Jag fick sparken. Tilde skötte det där jäkligt snyggt, hon ville verkligen kolla med mig hur det kändes, höra vad jag hade sagt och hur saker hade gått till. Vi promenerade och pratade om livet och åt luncher. Det slutade med att jag peppade henne att göra det, för hon var osäker hur hon ville göra. Vi fick en jättefin vänskap och det kom mycket bra ur det där beslutet från TV4, säger Agneta Sjödin i podcasten.

Annons

Agneta Sjödin om relationen till TV4

Rickard Olsson undrar om de varit hård konkurrens mellan de kvinnliga programledarna på TV4, och Agneta Sjödin menar att det i så fall är något hon inte märker längre.

– Jag känner inte av konkurrensen, jag är inte i det längre. Jag har inget avtal med TV4, jag känner mig inte direkt inbjuden av TV4, jag har släppt det. Jag skapar eget.

I dag är Agneta Sjödin författare, och driver sin egna andliga podcast Så in i själen och en egen Youtube-kanal. TV4 har hon lämnat bakom sig.

– Har man klivit utanför den inre cirkeln är det skitsvårt att jobba sig in igen, när man inte umgås och hänger med varann. Det är en snäv krets.

Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonbokenBrand logo
Kändisarna avslöjar: Hen är kändast i telefonboken
Annons