Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Helena Bonham Carter slår tillbaka mot åldersfixeringen

21 okt, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Helena Bonham Carter
Ikoniska skådespelaren Helena Bonham Carter är känd för att alltid gå sin egen väg.
I en intervju med BBC kritiserar hon nu samhällets åldersfixering, och konstaterar att hon aldrig skulle vilja gå tillbaka till sitt yngre jag.
– På insidan är jag mycket mer intressant och dynamisk, och enligt mig själv, mer attraktiv, säger Helena Bonham Carter.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålderBrand logo
Hollywoodkändisarna och deras döttrar i samma ålder

Brittiska skådespelaren Helena Bonham Carter har stått i rampljuset sedan 80-talet, och har haft många ikoniska roller genom åren. Många förknippar henne nog med Harry Potter-filmerna, The Crown och The King's speech, samt flera filmer gjorda av hennes exmake Tim Burton.

I en intervju med BBC konstaterar Helena Bonham Carter, som nu är 58 år, att hon inte saknar ungdomens dagar.

– Jag är verkligen en klyscha när jag säger att jag är mycket lyckligare nu än när jag var yngre. Jag vill aldrig tillbaka dit, säger hon i intervjuprogrammet Woman's hour.

Helena Bonham Carter: Jag är mer intressant nu

Att filmbranschen och Hollywood har snäva ideal när det kommer till kvinnors utseende och åldrande är ingen nyhet, och Helena Bonham Carter ser det överallt.

Annons

– Varenda magasin, Instagram, allt sånt, det handlar om att man inte ska åldras, eller hur? Det har blivit ett fult ord, åldrande. Jag tror att vi alla är besatta av det. Det är nästan patalogiskt, det är nästan brottsligt, och det finns en skam kopplad till det.

The Crown-stjärnan konstaterar att hennes utseende är långt ifrån det viktigaste med henne – och att hon tycker att hon är mer självsäker och attraktiv nu än när hon var yngre.

– Vi kan inte kontrollera hur vi ser ut, men vi tror att vi kan det. Men faktum är att det finns så mycket annat vi borde oroa oss för i stället. Mitt kuvert kanske är mindre estetiskt tilltalande, men på insidan är jag mycket mer intressant och dynamisk, och enligt mig själv, mer attraktiv.

Kändisar med samma ålder som skådespelarna i Astrid Lindgrens klassikerBrand logo
Kändisar med samma ålder som skådespelarna i Astrid Lindgrens klassiker
Annons