Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Anders Berglunds livsändring med frun – lämnat Sverige

28 jul, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Anders Berglund.
I många år var Anders Berglund förknippad med Melodifestivalen och Så ska det låta.
Numera lever han ett skönt liv i solen med hustrun Christel – och tog nyligen beslutet att lämna storstan för gott.
– Det är verkligen livskvalitet, säger han till Aftonbladet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Svenska Eurovision-outfits genom tidernaBrand logo
Svenska Eurovision-outfits genom tiderna

Under flera årtionden var musikern Anders Berglund ansiktet utåt för Så ska det låta, där han spelade piano tillsammans med kollegan Robert Wells. Han var också den självklare dirigenten för Melodifestivalens orkester, innan tävlingen gjordes om och slutade använda levande musik.

Anders Berglund, Robert Wells och Peter Harrysson.
Anders Berglund, Robert Wells och Peter Harrysson i Så ska det låta.

I dag har Anders Berglund hunnit fylla 75 år, och levet livet som glad pensionär – men det betyder inte att han lagt musiken på hyllan. I sommar gör han Rhapsody in rock på Dalhalla, och konstaterar i en intervju med Aftonbladet att musiker inte går i pension på riktigt.

Annons

– Jag är väldigt lyckligt lottad, pensionen trillar in och jag kan göra det som jag tycker är roligt, säger han till tidningen.

Anders Berglund flytt till solen med hustrun

I över 20 år har Anders Berglund varit gift med hustrun Christel Berglund, och sedan många år tillbaka tillbringar de delar av året på den spanska solkusten.

– Vi hade pratat om det länge då vi inte är förtjusta i snö och kyla. Det är så skönt att ha det. Vi är i Spanien i omgångar och bor inte där halvårsvis. Jag kan sitta och jobba därifrån och vi har också ett mysigt umgänge där. Det är verkligen livskvalitet, säger Anders Berglund till tidningen.

Anders och Christel Berglund.
Anders och fru Christel 2019.

Men för några år sedan bestämde sig paret för en annan livsändring – och lämnade Stockholm för gott. Även hemma i Sverige ville paret ha mer sol och varmare klimat, och hamnade därför i Skåne.

Annons

– Vi tröttnade på att bo i innerstan och ville komma bort. Framför allt ville vi komma längre söderut. Klimatet är bättre här och det skiljer en månad vädermässigt på våren och hösten.

Annons