Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Anna Kinberg Batras nya lyxliv med familjen

23 feb, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Forna Moderatledaren Anna Kinberg Batra har fått ett nytt jobb som landshövding i Stockholm.
Det innebär stora förändringar i familjelivet med maken David Batra och dottern Elvira – familjen kommer nämligen flytta till palats.
– Det verkar vara första gången på över 30 år som det flyttar in en barnfamilj, säger Anna Kinberg Batra till Hänt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
David Batra i ny SVT-serie: besöker extrema miljöerBrand logo
David Batra i ny SVT-serie: besöker extrema miljöer

Kändisparet Anna Kinberg Batra och David Batra bryter upp med sitt vanliga liv, efter att den forna partiledaren för Moderaterna har fått ett nytt toppjobb. Kinberg Batra är nämligen den nya landshövdingen i Stockholms län, skriver Hänt Nyheter.

Det nya jobbet kommer givetvis med mycket ansvar, men innebär också att familjen får en ny och lyxig tillvaro. Kändisparet, som sedan Anna lämnade politikerjobbet har synts i program som Alla mot alla, kommer nu att flytta in ett palats, och ha det som sitt nya hem.

När man är landshövding i Stockholms län får man nämligen bo i Tessinska palatset, som ligger i Gamla stan precis vid Stockholms slott. Nu har familjen alltså bytt sitt forna hem mot ett palats – en plats där det inte har bott barnfamiljer på många år.

Annons

– Det verkar vara första gången på över 30 år som det flyttar in en barnfamilj. Dessutom med tonåringar! Då är det ju lite att tänka på, säger Anna Kinberg Batra till Hänt.

Hon fortsätter:

– Det är så stort! Jag tror vi kan gå vilse. Jag undrar om det spökar?

Anna Kinberg Batra hamnade på sjukhus

Anna och David har dottern Elvira Batra tillsammans, som nu har hunnit fylla 16 år. Dottern följer emellanåt med på röda mattan med en eller båda av sina föräldrar, och har vuxit upp med premiärer och galatillfällen.

Anna Kinberg Batra har tidigare berättat om hur svårt det var för paret att få barn, och att de hade försökt i flera år innan hon blev gravid. Under graviditeten blev hon sedan sjuk, och var rädd att hon skulle förlora sin dotter.

– Jag fick en blodpropp i ena benet, och sen fick jag fler. Då hamnade jag på sjukhus och låg där och undrade om jag skulle dö. Och sen undrade jag om jag skulle förlora ungen. Och det gjorde jag ju inte. Jag sitter här och hon mår prima, har Anna Kinberg Batra sagt.

Annons