Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Svenska artisten Camela Leierth försvunnen i USA

22 aug, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Camela Leierth.
Svenska artisten och låtskrivaren Camela Leierth har samarbetat med Kent och skrivit låtar till Katy Perry – nu är hon anmäld försvunnen i USA.
Artistens familj och vänner söker nu desperat efter Camela, och fallet har uppmärksammats i internationella medier.
”Vi är oerhört oroliga för hennes säkerhet”, skriver hennes vän Liz Montgomery.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Krimfallen som skakade SverigeBrand logo
Krimfallen som skakade Sverige

Svenska artisten Camela Leierth är hemma i Sverige kanske mest känd för sin medverkan på Kents album Tillbaka till samtiden, men hon har också haft en internationell låtskrivarkarriär där hon bland annat skrivit Katy Perrys låt Walking on air. Under 90-talet spelade artisten också i bandet Dead starlet.

Nu är Camela Leierth anmäld försvunnen. Den senaste gången Camela bekräftas ha setts är att hennes bil fångats av en säkerhetskamera i Beverly Hills i Kalifornien den 29 juni, skriver NME. Ingen vet var hon har tagit vägen, och sedan försvinnandet har hon inte haft någon kontakt med vänner eller familj, bekräftar hennes syster till Aftonbladet.

Annons

Familj och vänner letar efter Camela

Det var vännen Liz Montgomery som kontaktade polisen och anmälde artisten som försvunnen. I ett inlägg på Instagram skriver hon:

”Vi är oerhört oroliga för hennes säkerhet, och trots våra bästa ansträngningar har de lokala myndigheterna inte lyckats hitta henne”.

Familj och vänner har nu också startat en Gofundme-kampanj för att hitta henne.

Camela Leierth.
Camela Leierth.

Camela Leierths försvinnande har nu uppmärksammats utanför svenska medier, och sajter som NME och The Independent har alla skrivit om henne. Vänner till Camela fruktar nu att hon är kidnappad, och vill inget hellre än att hitta henne igen.

Annons

– Min värsta skräck är att någon har henne och skadar henne, säger hennes vän Cecilia Foss till The Independent.

Annons