Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Claes Malmberg återförenad med 20 år yngre kärleken – efter 2 år isär

22 nov, 2021
AvJessica Rådne
Fotograftt
claes malmberg
I två år har skådespelaren Claes Malmberg väntat på att få återförenas med den 20 år yngre kärleken Janiana Mafra Panchero Silva. Nu har de kommit på en kreativ lösning.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina exBrand logo
TV: Svenska kändisar som blivit tillsammans med sina ex

För sex år sedan hittade den göteborgska skådespelaren Claes Malmberg, 60, kärleken i den 20 år yngre brasilianskan Janiana Mafra Panchero Silva och inledde ett distansförhållande. Fram till att pandemin slog till i världen kunde Claes och Janiana utan problem resa till varandras hemländer för att hälsa på, men sedan tog det stopp.

– De försök vi har gjort har hindrats av omständigheter man inte styr över så vi får väl hoppas på tredje gången gillt, så får vi se, berättar Claes för Aftonbladet om anledningen till att det nu dröjt två år sedan sist han såg sin flickvän.

Då Janiana fortfarande inte får lov att resa in i Sverige har paret nu kommit fram till en kreativ lösning – att mötas i Portugal.

Claes Malmberg träffar flickvännen i Portugal

claes malmberg i lets dance
År 2018 tävlade Claes Malmberg i Let's Dance i TV4 där han åkte ut efter tre avsnitt.

Portugal är för närvarande det enda europeiska landet dit Janiana tillåts inresa varför paret bestämt sig för att mötas upp där. Där är de mer än välkomna. Nyligen gick Portugals minister för arbete och social trygghet, Ana Mendes Godinho, ut och berättade om landets taktik för att locka till sig utländska medborgare.

Annons

– Vi anser att Portugal är en av de bästa platserna i världen för digitala nomader och distansarbetare att välja att bo i, vi vill locka dem till Portugal, sa ministern när landet presenterade lagändringar de gjort i pandemins spår.

På den portugisiska ön Madeira lockar man sedan tidigare med gratis wifi och kontorslokaler för distansjobbare. Portugals visumsystem har också utformats för att det ska vara enkelt att bli en ”digital nomad” i landet.

Så har paret klarat av avståndet under pandemin

Claes påpekar att det finns dem som drabbats mycket mer av pandemin än han och flickvännen gjort. Genom att ha det perspektivet i åtanke har paret kunnat hantera situationen bra.

– Jag tror det är viktigt att man som människa sätter in sig i ett sammanhang ibland, så slipper man de djupaste depressionerna. Vi lever, vi har det bra, vi har mat på bordet, sedan är det jättetråkigt att vi inte kunnat träffas, men jag menar, mänskligheten har gått igenom oändligt mycket lidande, säger Claes om situationen han och Janiana levt med.

claes malmberg med familj
Claes Malmberg har fem barn med fyra olika kvinnor. Här på bild 1989 med exfrun Carolina Brunell och tre av barnen.

På frågan om paret planerar att flytta ihop blir svaret ett ”kanske”.

– Man får ta en sak i taget, nu har vi den situation vi har.

Anledningen till att paret inte blivit sambor ännu på sex år menar Claes beror på att Janiana trivs bra i den brasilianska värmen och solen.

– Jag tror inte att hon är så jävla glad över den här årstiden i Sverige, säger Claes Malmberg till Aftonbladet.

Källa: Aftonbladet

Foto: TT

Se också: Fyra svenska kändisar som bytt karriärBrand logo
Se också: Fyra svenska kändisar som bytt karriär
Annons