Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Därför lever Drew Barrymore nykter: ”Har hållit det privat”

12 dec, 2021
AvJessica Rådne
AvJessica Rådne
Fotograftt
drew barrymore
För 2,5 år sedan åkte Drew Barymore till Utah på rehab. För första gången berättar hon nu om sitt liv i nykterhet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Här är 8 tecken på att du dricker för mycket alkoholBrand logo
TV: Här är 8 tecken på att du dricker för mycket alkohol

– Jag har hållit mycket av mina problem privat. Jag ska nu säga någonting för första gången på väldigt länge, jag har inte druckit alkohol på 2,5 år, säger skådespelaren Drew Barrymore, 46, när hon gästar den amerikanska morgonshowen CBS Mornings.

Drew berättar vidare om sitt beslut att 2019 åka på rehab i Utah och därefter leva nykter.

Tror på nya chanser i livet

drew barrymore i gul klänning
Drew Barrymore på Drew Barrymore CFDA Fashion Award i New York 2021.

– Det var bara någonting som jag insåg inte gav mig någonting tillbaka i livet, säger Drew och syftar på alkohol.

Annons

– Jag tror att människor är kapabla till stora förändringar, fortsätter hon. När du är fast i ett mönster och du säger högt att ”jag är villig att förändra saker”, då tror jag att vi alla känner att vi är väldigt svaga när vi inte gör dessa förändringar.

Drew beskriver vidare sitt resonemang:

– Den inre dialogen bevisar för oss att ”du klarar inte av att göra förändringar, du är svag, du är fast”. När du bryter den onda cirkeln får du istället en inre kraft som talar om för dig att ”jag är inte svag, jag är faktiskt stark, jag har bevisat för mig själv att jag klarar av att förändras”.

Drew Barrymore slutade dricka i tysthet

drew barrymore 2001
Drew Barrymore slog igenom som barnstjärna. Här är hon 26 år gammal 2001.

Drews drog- och alkoholmissbruk startade i tonåren och har genererat många tidningsrubriker genom åren. När hon nu får frågan vilken som är den största skillnaden på henne som nykter, mot tidigare när hon drack alkohol, svarar Drew:

Annons

– Vet ni, jag älskar det här citatet; ”Osäkerhet är högljudd, självsäkerhet är tystlåten”. Nykterheten var någonting jag inte talade högt om på flera år för det var en tystlåten självsäker resa där jag kände ”jag vill bara hitta en lösning på detta”. Jag ville göra det i tysthet och privat, säger Drew.

– Nu har det gått tillräckligt lång tid och jag har en livsstil som jag vet verkligen fungerar på det stora hela för min lilla resa. Det finns så mycket frid nu äntligen där det tidigare fanns demoner. Ett annat bra citat är ”Lita på mönster, inte på ursäkter”.

Aktuell med egen talkshow

Drew är just nu aktuell med en egen talkshow, The Drew Barrymore Show. Tillsammans med kända gäster hoppas Drew kunna prata om tunga ämnen på ett intresseväckande vis.

– Jag frågar mig hur vi bryter onda cirklar och hur vi har roliga konversationer som är fulla av insikt. Hur vi plockar bort lagren så att vi kommer in på det mänskliga i sådant vi alla går igenom, och kan hjälpa varandra, säger Drew Barrymore.

Annons

Hör mer av Drew Barrymores berättelse i videon i tweeten nedan.

Källa: People, Yahoo! Entertainment

Foto: TT

Se också: 5 snackisar från veckan som gåttBrand logo
Se också: 5 snackisar från veckan som gått
Annons