Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Elisabeth Andreassens vändning efter sorgen – nya kärleken

28 mar, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
Elisabeth Andreassen hade varit tillsammans med maken Tor i 27 år när han hastigt gick bort i en hjärtinfarkt 2016.
Efter sorgen har sångerskan nu kunnat hitta kärleken på nytt – och berättar om det speciella att bli kär efter 60.
– Han är så naturlig och trevlig, och han förstår att Tor alltid kommer att ha en plats i mitt hjärta, säger hon till norska Klikk.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken påBrand logo
Lista: Det bästa sättet att träffa den stora kärleken på

Folkkära sångerskan Elisabeth Andreassen, idag 64, gifte sig med maken Tor Andreassen 1994, efter att de två parats ihop av Tors syster två år tidigare – och han friat på Burger King.

– Jag visste direkt att "han vill jag gifta mig och skaffa barn med". Tor var både mild och stark, säger Elisabeth Andreassen i en intervju med norska Klikk 2021.

Paret fick döttrarna Anna, 27, och Nora, 25, tillsammans, och hann tillbringa 27 år ihop innan Tor tragiskt gick bort. 2016 kollapsade han i en hjärtattack i familjens stuga. Han blev 64 år gammal.

– Min största framgång är utan tvekan familjen vi blev, våra fina tjejer. Att de förlorade sin snälla pappa var det värsta med sorgen. De tappade sin förebild. Han som en dag skulle ha följt dem till altaret och andra milstolpar, säger Elisabeth Andreassen till Klikk.

Annons

Men efter att ha sörjt makens hastiga bortgång i flera år tröttnade Andreassens vänner på att se henne ensam – och tyckte det var dags att hon skulle leta efter en ny man att dela sitt liv med.

Elisabeth Andreassen med maken Tor på Melodifestivalen 2016.

– "Nu har du varit ensam tillräckligt länge", sa en av dem och tänkte att jag skulle pröva lyckan på Tinder. "Vad?" svarade jag rädd. Att gå vidare med en annan man var fortfarande väldigt långt borta, konstaterar hon.

Hittade kärleken på nytt

Efter att ha funderat på saken i ett par månader bestämde hon sig för att försöka dejta, och då hittade hon snabbt egenföretagaren Øystein Sørum, som hon nu lever tillsammans med.

– En väldigt, väldigt fin man. En fin människa. Det känns skönt att komma in i en normal vardag, att leva i tvåsamhet igen. Det är fint att få dela glädje och intressen med någon. Att uppleva kultur, åka skidor, vara på sjön och åka till ”hytten” tillsammans, har Elisabeth Andreassen sagt till GT.

Att hitta kärleken på nytt efter 60 har sina fördelar, men sångerskan menar att det inte är så stor skillnad mot när man är yngre.

Elisabeth Andreassen med Øystein Sørum 2019.

– Kärlek har ingen åldersgräns. Det känns i magen och hjärtat på samma sätt som förr. Men man har en annan trygghet och vet mer vem man själv är nu. Det är ganska skönt. Man har också mer tid. Vi har inte så mycket ansvar i vardagen för andra. Alla barn klarar sig själva och vi kan ägna oss åt varandra. Det är ganska behagligt, sa hon till tidningen.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons