Trendar: Nostalgi I rampljuset Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Eva Rydbergs vändning efter bråket – nya karriären vid 80

09 aug, 2023
AvAino Oxblod
FotografAndreas Hillergren/TT
Eva Rydberg.
Tidigare i somras sa Eva Rydberg farväl till Fredriksdalsteatern i Helsingborg, som hon drivit i 30 år, och sa att hon ville tillbringa mer tid med familjen.
Nu kommer det fram att Eva Rydberg inte alls ville lämna teatern, och känner sig sviken av sin gamla arbetsplats.
– Jag ville absolut inte sluta. De ville inte förnya kontraktet, berättar hon för Aftonbladet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Största skandalerna från Eurovision song contest genom årenBrand logo
Största skandalerna från Eurovision song contest genom åren

Det var i somras som nyblivna 80-åringen Eva Rydberg gick ut och berättade att hon skulle lämna Helsingborgsteatern Fredriksdal, som hon drivit de senaste 30 åren.

– Jag vill verkligen lägga av och känner inget vemod. Alla somrar har ju försvunnit och det ska bli jätteskönt att vara ledig och slippa alla krav. Jag har också fyra barnbarn och det ska bli kul att vara mer med dem, sa hon då till Aftonbladet.

Nu backar Eva Rydberg från uttalandet och erkänner att det var en lögn för att kunna få en dramafri sommar – sanningen är att hon inte alls ville sluta på teatern, och hon menar att hon tvingades bort.

Annons

– Jag ville absolut inte sluta. De ville inte förnya kontraktet, den enda förklaring jag har fått är att de inte ville ha ”gamla farser”. Då tänkte jag att de inte kan ha sett en enda föreställning. Jag har spelat musikaler, komedi, Molière, säger hon till Aftonbladet.

Eva Rydberg driver ny teater

Fredriksdalsteatern kommer nu drivas av bolaget Anagram, som grundades av Hipp hipp-duon Anders Jansson och Johan Wester. Eva Rydberg och hennes familj kommer i stället driva Sundpärlan, en annan teater i Helsingborg.

Trots sina tidigare ord har Eva Rydberg inga planer på att sluta arbeta med teater.

Birgitta Rydberg, Robert Rydberg, Eva Rydberg och Kalle Rydberg
Birgitta Rydberg, Robert Rydberg, Eva Rydberg och Kalle Rydberg kommer driva teatern.

– Nej, jag tycker det är så roligt att spela teater. Jag är gammal, men jag är inte gammal. Jag ska hålla på så länge jag orkar och jag känner mig nästan piggare nu än när jag tog över Fredriksdalsteatern, säger hon till tidningen.

Annons

Hon är dock inte intresserad av att återvända till sin gamla arbetsplats, ens på besök.

– Som det känns nu så nej, inte som de har behandlat mig. Jag vill inte gå dit. De har inte pratat med mig eller bett om ursäkt. Det enda var att de ville hålla tacktal, men det betackar jag mig för.

Annons