Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Görel Cronas rädsla efter skilsmässan

22 aug, 2022
AvAino Oxblod
FotografTT.
Efter skilsmässan från kollegan Rafael Edholm trodde Görel Crona aldrig att hon skulle kunna bli kär eller älskad igen.
Men Älska mig-skådespelaren lyckades hitta kärleken på nytt – och är i dag lyckligt gift.
– Det är fruktansvärt att skilja sig när man har barn tillsammans och jag var livrädd för att inte träffa någon ny man, säger hon till Hemmets journal.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Josephine Bornebusch om Älska migBrand logo
Josephine Bornebusch om Älska mig

Älska mig-skådespelaren Görel Crona, 63, var gift med kända skådespelaren Rafael Edholm från 1997 till 2006, och de har sonen Gabriel tillsammans.

Men när äktenskapet kraschade efter nio år så vändes Görels liv upp och ner, och hon visste inte om hon någonsin skulle kunna bli kär och lycklig igen.

– Det är fruktansvärt att skilja sig när man har barn tillsammans och jag var livrädd för att inte träffa någon ny man. Jag funderade mycket på om någon annan någonsin skulle älska mig igen, det var en hemskt jobbig och traumatisk tid i mitt liv, säger Görel Crona i en intervju med Hemmets journal.

Men hon visste inte vad som komma skulle. Redan året efter skilsmässan träffade Görel en person från sitt förflutna – Henrik von Koch. Henrik såg att Görel behövde hjälp när hon bytte däck på bilen, och efter händelsen bestämde de sig för att träffas igen. Det två blev snabbt ett par, och insåg att de hade tillbringat sina barndoms somrar på samma ställe.

Annons

Gifte sig med nya kärleken

Relationen utvecklades snabbt, och det dröjde inte länge innan de flyttade ihop.

– Jag gillar att vara tillsammans med min partner dygnet runt. Det brukar sluta med att mannen flyttar hem till mig ganska tidigt. Så var det med Henrik också. Men nu har vi skaffat oss en ny, gemensam villa i samma område, säger hon.

Till skillnad från sin karaktär i Älska mig så hade Görel Crona inte lika bråttom att gifta sig. Det dröjde fem år med nya maken innan de gjorde slag i saken och sa ja till varandra. Efter skilsmässan från Rafael trodde Görel inte att hon skulle gifta sig igen, men Henrik fick henne på andra tankar.

Görel Crona och maken Henrik von Koch.

– Vid den första skilsmässan var jag alldeles för ung, hade förälskat mig i en medskådespelare och lämnade min man. Sedan trodde jag att jag aldrig mer skulle gifta mig efter separationen från Rafael. Men när jag träffat Henrik blev det plötsligt en självklarhet att göra det igen.

Annons