Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

Dottern till Melinda Jacobs och Martin Erikson i respirator – svalde batteri

14 okt, 2024
Melinda Jacobs och maken Martin "E-Type" Erikson har genomgått några mardrömslika veckor. Deras dotter Izadora hamnade i respirator efter en allvarlig olycka.
Anledningen: något så vanligt som ett batteri.
– Vi delar detta för att förhindra att fler barn råkar ut för samma sak, säger Melinda Jacobs till Femina.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Melinda Jacobs om tv-dokumentären MammahjärtatBrand logo
Melinda Jacobs om tv-dokumentären Mammahjärtat

Varje förälder har varit där. Hemmet säkras från allt som kan vara farligt inför att guldklimpen du älskar ska börja upptäcka världen.

Trots det kan olyckan komma plötsligt och brutalt.

I ett inlägg på Instagram skriver Melinda Jacobs att hon och maken Martin "E-Type" Erikson genomlevt varje förälders värsta mardröm. Deras dotter Izadora hamnade i respirator efter en otäck olycka.

Izadora svalde ett batteri, skriver Melinda:

"Hon svalde ett knappcellsbatteri, ni vet dom små runda som finns i väldigt många leksaker, klockor, airtags, nycklar, gratulationskort, febertermometrar osv…När batteriet hamnar i matstrupen eller ner i mag, tarmkanalen bildas en elektrisk strömkrets. Det gör att det fräter på organen och en allvarlig brännskada uppstår. Bränner det hål är det livshotande. Så fort batteriet når slemhinnan börjar skador uppstå."

Annons

Dottern Izadora föddes för 1,5 år sedan och blev ett ljus för Melinda Jacobs efter den brutala förlusten av fosterdottern Esmeralda 2020.
Lilla Hjärtat kallad. Våren 2022 träffade hon artisten Martin Erikson, som hon gifte sig med 2023 och fick Izadora tillsammans med.

Lyckan var fullständig, men så vände allt snabbt för några veckor sedan. Izadora hamnade på sjukhus. Självklart förs Melindas tankar till den dotter hon redan förlorat. Något hon förklarar i inlägget på Instagram.

"Det finns ögonblick i mitt liv som är så extremt fyllda av sorg och smärta, som inte bleks av tiden. Skräcken bor där hela tiden, att det ska hända nåt igen, att vi ska förlora nån mer. Och så är olyckan där, det händer och rädslan får liv."

Izadora i respirator – visar bild för att hjälpa

Paret Melinda och Martin väljer att visa upp en bild på deras älskade dotter för att sprida kunskapen, men meddelar att läget för Izadora nu är stabilt, även om hon fortfarande befinner sig på sjukhus. I ord fyllda av kärlek berättar hon hur dottern börjat dricka och amma igen – en känsla som måste vara otrolig efter en tid av stor rädsla och oro.

Nu vill hon göra allt för att rädda andra från samma hemska upplevelse:

"Kan vi inte tillsammans hjälpas åt att sprida den här kunskapen och spara mycket lidande och dödsfall?Jag och Martin har diskuterat och övervägt att visa denna bild där vår dotter är i en väldigt utsatt situation. Men bilden är talande för hur illa det kan gå. Vi har landat i att kan det förhindra att fler barn drabbas är det värt det."


Annons