Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Kevin Bacons upptäckt med frun – är släkt: ”Obehagligt”

27 apr, 2023
AvAino Oxblod
FotografTT.
Kevin Bacon och frun Kyra Sedgwick.
Kevin Bacon och hustrun Kyra Sedgwick har varit gifta i över 35 år, och är ett av Hollywoods mest stabila par.
Men när paret var med i amerikanska programmet Finding your roots gjorde de en oväntad upptäckt – och insåg att de faktiskt var släkt.
– Jag kände att det var ett skämt på min bekostnad, har Kevin Bacon sagt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 orsaker till att par ofta ser ut som syskonBrand logo
5 orsaker till att par ofta ser ut som syskon

Kevin Bacon var 29 år gammal när han för första gången träffade sin fru Kyra Sedgwick, då 22 år gammal – men det var inte första gången hon såg honom. Redan tio år tidigare hade Kyra gått på teater tillsammans med sin bror, och sett en ung Kevin stå på scenen. När de väl träffades på riktigt hade det dock hunnit bli 1987, och de jobbade tillsammans i filmen Lemon sky, och Kyras första riktiga intryck av Kevin Bacon var att gan var dryg och kaxig, och trodde han var cool.

Det första intrycket skulle hon dock snart få äta upp – bara ett år senare hade paret gift sig, och två barn senare har de nu hållit ihop i över 35 års tid.

För ett par år sedan fick paret dock en oväntad och rätt ovälkommen överraskning, när de var med i programmet Finding your roots, en slags amerikansk version av Vem tror du att du är? i Sverige. När de tog dna-test och undersökte vilka förfäder de hade – där Kevin Bacon visade sig härstamma från Kung Edward den första i Skottland – insåg paret nämligen att de var släkt.

Annons

Kevin Bacons reaktion på upptäckten med frun

Kyra Sedgwick och Kevin Bacon är nämligen ”ninth cousins”, vilket betyder att om man går bak åtta generationer så var de släkt. Att vara så avlägsna släktingar innebär dock att man inte har något blodsband eller delar dna.

Trots detta tog Kevin Bacon illa vid sig av upptäckten, och kallade det ”lite obehagligt”.

– Jag kände att det var ett skämt på min bekostnad, sa Kevin Bacon i samband med programmet.

Hustrun Kyra tyckte dock inte det var lika jobbigt att paret visade sig vara avlägsna släktingar – hennes reaktion var snarare ”jag visste det”.

Källa: Amo Mama.

Annons