Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Michael Landons barn har vuxit upp – så ser hunkens son ut i dag

24 jan, 2022
AvLinus Brännström
FotografTT
Michael Landon satte hjärtan över hela världen i brand med sina roller i Bröderna Cartwright och Lilla huset på prärien. Nu har hunkens son Michael Landon Junior vuxit upp – så ser han ut i dag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 klassiska 80-talsserier vi minnsBrand logo
5 klassiska 80-talsserier vi minns

Michael Landon var en av världens största tv-stjärnor – skådespelaren porträtterades till exempel hela 22 gånger på omslaget av den enorma amerikanska tv-tidningen TV Guide. Han var därmed på omslaget näst flest gånger genom tiderna – bara slagen av ikonen Lucille Ball.

Landon föddes i New York 1936 som Eugene Maurice Orowitz och hade först tänkt sig en karriär som idrottsman. Han var dock tvungen att lägga spjutkastningen på hyllan efter att ha drabbats av en axelskada.

Annons
Michael Landon
Michael Landon slog igenom i Bröderna Cartwright.

Upptäcktes på bensinstation

Vid det laget hade han flyttat till Los Angeles och började fundera på en alternativ karriär inom underhållningsbranschen. Han upptäcktes på ett klassisk Hollywoodvis då han arbetade på en bensinmack mittemot Warner Bros filmstudio där en agent fick upp ögonen för honom.

Det var på agentens inrådan som han bytte namn till något som skulle passa bättre för showbusiness och genom att bläddra i telefonkatalogen hittade han sitt artistnamn Michael Landon.

Annons

Efter flera mindre roller kom det stora genombrottet 1959 när han fick rollen som Little Joe i den legendariska västernserien Bröderna Cartwright. Michael Landon spelade Little Joe Cartwright i 430 avsnitt under 14 säsonger och under den tiden befästes hans bild som hårfager sexsymbol.

Spelade i Lilla huset på prärien

När Bröderna Cartwright lades ned 1973 dröjde det inte länge innan Michael Landon fick nästa klassiska roll.

Lilla huset på prärien
Michael Landon är inte minst känd som Charles Ingalls i Lilla huset på prärien.

1974 var det premiär för Lilla huset på prärien med Landon som pappa Charles Ingalls. Han kom att göra rollen i 186 avsnitt fram till 1983.

Annons

Michael Landons sista riktigt framgångsrika roll kom sedan i tv-serien Highway to heaven som sändes i fem säsonger mellan 1984 och 1989.

Michael Landons tragiska död

Hunkens liv tog sedan en tragisk vändning. Under en skidresa på våren 1991 fick Michael Landon svåra smärtor och undersökningar visade att han drabbats av obotlig bukspottskörtelcancer. Bara några månader sedan, den 1 juli 1991, dog Michael Landon i Malibu.

Han blev bara 54 år.

Michael Landon med sonen Michael Landon Jr.

Michael Landons arv lever dock vidare tack vare hans många barn. Skådespelaren var gift tre gånger och hade totalt nio barn, varav två adopterade. Flera av dem har gett sig in i underhållningsbranschen med varierad framgång.

Annons

Så ser Michael Landons son ut

Allra bäst har det gått för sonen som bär hans namn – Michael Landon Junior.

Junior, som är född 1964, gick tidigt i pappas fotspår och medverkade redan som barn i Lilla huset på prärien. Han spelade sedan Benji Cartwright i flera tv-filmer som spann vidare på Bröderna Cartwrights framgångar.

Michael Landon Junior har precis som pappa gjort västernroller.

Men framför allt har Michael Landon Junior, som i dag är 57 år, gjort sig känd som producent, regissör och manusförfattare. Han ligger bland annat bakom tv-serierna When Calls the Heart och When Hope Calls som båda rullat i USA på senare år.

Annons

Och visst kan man i dag se vissa utseendemässiga likheter mellan Junior och hans berömda far.

Michael Landon Junior är framför allt känd som regissör och producent.
Annons