Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Rickard Sjöberg om stora olikheten med hustrun Annika

20 dec, 2021
AvJessica Rådne
Fotograftt
annika och rickard sjöberg
Rickard och Annika Sjöberg har varit gifta i sex år. Nu berättar programledaren om deras största olikhet.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
TV: Kändisbröllop 2021 – 10 par som gift sig i årBrand logo
TV: Kändisbröllop 2021 – 10 par som gift sig i år

Rickard Sjöberg, 52, är ett välkänt ansikte för tv-tittarna. Sedan 1993 har han synts i TV4 i olika succéproduktioner som När & Fjärran, Fångarna på fortet och Vem vill bli miljonär?. Sedan 2005 programleder Rickard Postkodkodmiljonären på kanalen, och just nu förbereder han sig som bäst för den kommande 34:e säsongen.

När Expressen pratar med Rickard inför det nya året och säsongen får han frågan om det finns några framtidsdrömmar kvar – varpå hans svar avslöjar den stora skillnaden mellan honom själv och hustrun Annika, 52.

Annons

Då träffades Rickard och Annika Sjöberg

Rickard Sjöberg och Annika firade i somras sin sjätte bröllopsdag. Paret träffades 2014, då hette Annika Wibeck i efternamn. Både hon och Rickard hade tidigare krossade äktenskap i bagaget. I en intervju med Expressen från 2016 säger Rickard strax efter bröllopet med Annika att:

– Det var jättehärligt förstås. Det är inte första gången för varken Annika eller mig. Vi är ju gamla höll jag på att säga. Vi har varit genom en del. Det kändes väldigt härligt att gifta sig och det fanns mycket förväntningar på framtiden och de har infriats. Hon är härlig.

rickard sjöberg och beatrice magnusson
Rickard Sjöberg med exhustrun Beatrice Magnusson 2004.

Rickards exhustru är den före detta modellen Beatrice Magnusson med vem han var gift 2003-2012 och fick två döttrar.

Annons

Rickard Sjöberg fokuserar på nuet

I den nya intervjun med kvällstidningen säger Rickard att hustrun Annika brukar påpeka att de två skiljer sig åt på ett väsentligt plan.

– Vi brukar skratta åt det där hemma ibland. Att min fru är väldigt målmedveten och lägger upp planer för yrkeslivet och vad som ska hända framöver och så där. Och jag är egentligen precis tvärtom, säger Rickard.

rickard och annika sjöberg med barn
Rickard och Annika Sjöberg på biopremiär med barn och bonusbarn; Lilly, Gloria, Lucas och Leo.

Han påpekar att det inte beror på bristande vilja eller planeringsförmåga från hans håll, utan att han har ett mer närvarande fokus och en tro på att saker löser sig oavsett.

Annons

– Mitt fokus är att se till att ha det så bra som du bara kan och gör ditt bästa där du är just nu. Om du gör det kommer det öppnas dörrar för dig när det tänkt.

Skrivit bok om att våga

Rickard Sjöberg må låta som att han tar tillvaron som den kommer, men han vill samtidigt peppa och uppmana till att ta tag i saker. Tidigare i år släppte Rickard självhjälpsboken Våga vara modig – Vägar till vardagsförändring.

”Denna inspirerande bok hjälper oss att bli starkare, smartare och modigare när det gäller”, står att läsa i beskrivningen. Under året har Rickard föreläst med bokens budskap som grund. I en intervju med Dagens Industri från april i år ger Rickard ett exempel på hur boken kan vara till hjälp för läsaren:

– En människa kan ha gått igenom en skilsmässa och behöver mod att våga lita på och satsa på kärleken igen. Det är jättemodigt att göra det, säger Rickard Sjöberg.

Källa: Expressen, Dagens Industri

Foto: TT

Se också: Kändispar som blev tillsammans 2021Brand logo
Se också: Kändispar som blev tillsammans 2021
Annons