Trendar: NostalgiI rampljusetLivsstilLivsberättelserMitt livMin aborträtt

Stjärnornas sorg efter Shannen Dohertys död

15 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografTT.
Shannen Doherty och Jason Priestley
Ikoniska Beverly Hills 90210-skådespelaren Shannen Doherty har gått bort, efter nio års cancersjukdom.
Nu sörjs hon av sina forna Hollywood-kollegor.
”Hon var en naturkraft och jag kommer att sakna henne”, skriver Jason Priestley, som spelade Shannens tvillingbror i 90-talsserien.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idagBrand logo
Lilla Huset På Prärien -Så ser de ut idag

Shannen Doherty har gått bort i cancer, bara 53 år gammal. Skådespelaren, som främst förknippas med ikoniska ungdomsserien Beverly Hills 90210 men som också hade en av huvudrollerna i Förhäxad, diagnostiserades med bröstcancer redan 2015 och har sedan dess varit öppen med sin sjukdomskamp.

Under sjukdomsåren har Shannen Doherty varit engagerad i att öka kunskapen om bröstcancer och få in mer pengar till forskning, och drev podcasten Let's be clear.

Annons

Shannen Doherty, som slog igenom redan som 11-åring i Lilla huset på prärien, sörjs nu av sina vänner och kollegor i Hollywood. Gamla Beverly Hills 90210-kollegan Jason Priestley, som spelade Shannens karaktär Brendas tvillingbror Brandon i serien, skriver att han kommer sakna henne.

”Hon var en naturkraft och jag kommer att sakna henne. Skickar kärlek och ljus till hennes familj i denna mörka tid”, skriver Jason Priestley på Instagram.

Skådespelarnas hyllningar

Jennie Garth, som spelade Kelly i samma serie, skriver om sin sorg i ett inlägg på Instagram, med två bilder av vännerna tillsammans på 90-talet.

Annons

”Jag processar fortfarande den överväldigande sorgen över att ha förlorat min gamla vän Shannen, kvinnan jag ofta har beskrivit som en av de starkaste personer jag någonsin känt. Vårt band var verkligt och ärligt. Ofta ställdes vi mot varandra, men det reflekterade inte sanningen om vår riktiga relation som var byggd på ömsesidig respekt och beundran. Hon var modig, passionerad, bestämd och väldigt kärleksfull och generös”, skriver Jennie Garth.

Alyssa Milano, som spelade Shannens syster i Förhäxad, skriver också om stjärnans tragiska bortgång. De två hade många välpublicerade bråk, som slutade med att Shannen lämnade serien och ersattes av Rose McGowan.

Annons

”Det är ingen hemlighet att Shannen och jag hade ett komplicerat förhållande, men det var någon som jag djupt respekterade. Hon var en begåvad skådespelerska, älskad av många och världen är mindre utan henne. Mina kondoleanser till alla som älskade henne”, säger Alyssa Milano i en kommentar till People.

Quiz med Jason Priestley: Vem är svensken?Brand logo
Quiz med Jason Priestley: Vem är svensken?
Annons