Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Skådisar som gjort en makeover inför en roll – som gav konsekvenser

18 mar, 2022
AvSaga Pettersson
AvSaga Pettersson
Fotograftt
Skådisar som gjort en makeover inför en roll – som gav konsekvenser
Ibland krävs det mer än enbart skådespel för att axla en roll i film eller tv-serie. Ofta krävs det också en makeover – som i sin tur kan få svåra konsekvenser.
Här är 10 kändisar som blivit ärrade efter att de förändrat sin look inför ett jobb!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
7 skådisar som utfört egna stunt och skadat sig riktigt illaBrand logo
7 skådisar som utfört egna stunt och skadat sig riktigt illa

Även om det bokstavligt talat är en skådespelares jobb att förvandla sig själv till någon annan, så innebär den uppgiften ofta mer än bara skådespel. Ibland kan de behöva ändra sin frisyr, sin kropp eller helt ändra livsstil för att kunna axla en roll på bästa sätt.

Många av dessa tilltag går att rätta till när jobbet väl är över – men ibland kan det få förödande konsekvenser. Här är 10 kändisar som fått smaka på just det!

Ariana Grande

Ariana Grande i sin signatur-look.

Vi känner alla igen Ariana Grande i hennes signatur-look: den höga hästsvansen. Nåväl, det visar sig att frisyren är en konsekvens av alla år hon färgade håret rött när hon spelade Cat i Victorious. Skaparen av serien ville inte att alla kvinnliga skådisarna skulle vara brunetter, vilket då resulterade i att Arianas karaktär fick ett rött svall.

Annons
Gänget i Victorious.

”Jag behövde bleka mitt hår och färga det rött var och varannan vecka under de första fyra åren som jag spelade Cat. Som man kunde räknat ut, så förstörde det mitt hår helt. Jag har därför mitt hår i en hästsvans eftersom mitt riktiga hår är så förstört och det ser så fruktansvärt ut när jag har det utsläppt”, har Ariana Grande förklarat i en Facebook-post.

Hilarie Burton

Hilarie Burton, Chad Michael Murray och Sophia Buch under första säsongen av One Tree Hill.

En liknande grej hände Hilarie Burton som spelar Peyton i One Tree Hill. Efter två säsonger av intensivt lockande och blekande av håret fick hon ha sin naturliga hårfärg utan lockarna i säsong tre och framåt, på grund av att det förstörde hennes hår för mycket.

Annons
Hilarie Burton och Chad Michael Murray i den sjätte säsongen av serien.

Jennifer Lawrence

Jennifer Lawrence i The hunger games.

En annan skådis som tappade en hel del av sitt hår för en roll är Jennifer Lawrence, i The hunger games. Den naturligt blonda skådisen färgade det mörkt för rollen som Katniss Everdeen. Eftersom att hon föredrar att ha sitt blonda hår privat så färgade hon det till sin naturliga färg mellan filmerna. Den andra gången gick det dock inte som hon önskat.

Annons

”Hon ville gå tillbaka till sin blonda färg, men hennes hår var alldeles för slitet så hon beslöt sig därför för att klippa av det till axlarna”, säger The hungers games hårstylist Linda Flowers till Cosmopolitan.

Klippte till slut av sig håret efter inspelningarna.

”Jag försökte få bort de bruna pigmenten ur hennes hår två gånger, vilket hjälpte, men Jennifer gick ändå till sin privata frisör efter det och tillbringade åtta timmar med att bleka det. Hela processen förstörde hennes hår så mycket, vilket resulterade i att hon klippte en pixie”.

Annons

Sophie Turner

Sophie Turner i sitt blonda svall.

Vi fortsätter på tema hår. Den naturliga blonda Sophie Turner som axlat rollen som den rödhåriga Sansa Stark i Game of Thrones, färgade sitt hår fram och tillbaka mellan det röda och det blonda. Och även för henne så gick det så långt att håret tillslut inte kunde återhämta sig efter alla turer.

Sophie Turner som Sansa Stark.

”För ett par år sedan, när jag försökte få tillbaka mitt blonda hår från det röda, så förstörde det mitt hår så pass mycket att jag behövde ha peruk i serien. De lät mig inte längre färga det tillbaka till rött, för då hade mitt hår gått av”, har hon sagt i en intervju med Glamour.

Annons

Jennifer Aniston

Jennifer Aniston som Rachel Green.

Rachel Green och hennes ikoniska look i Vänner var något Jennifer Aniston själv avskydde. Frisyren som Rachel hade, må bara ha varit en frisyr, men det gjorde Jennifer Anistons privata liv miserabelt, enligt henne själv.

”Jag tror att det är den fulaste frisyren jag någonsin sett”, sa hon 2011.

Hon har även uttryckt sin frustration över att behöva gå runt i frisyren de dagar som de inte spelade in serien, för den var enligt henne helt omöjlig att styla.

Annons

Kate Winslet

Kate Winslet i sitt blonda svall.

Kate Winslet älskade idén av att vara rödhårig i Titanic, men i efterhand var idén inte riktigt lika kul.

”Jag hade inte räknat med hur svårt det skulle vara att få tillbaka min naturliga hårfärg efter inspelningarna. Det tog nästan två år”, har hon berättat för amerikanska ELLE.

Kate Winslet och Leonardo DiCaprio i Titanic.

Amy Schumer

Amy Schumer under premiären av Trainwreck.

Och över till annat än hår! Amy Schumer pressades att gå ner en del i vikt för filmen Trainwreck – en film som hon själv varit med och skrivit.

Annons

”Innan jag gjorde den filmen fick jag förklarat för mig att om jag vägde över ett visst kilo som kvinna i Hollywood så… skulle det göra ont i andras ögon att se mig på skärmen”, har hon sagt.

Margaret Cho

Margaret Cho i All-American girl.

Margaret Cho pressades även hon för att gå ner i vikt innan All-American girl. Hon fick höra att hon var ”för överviktig för att spela rollen”. Så hon ändrade sitt matintag drastiskt, något som slutade upp i att hon behövde läggas in på sjukhus efter att hon fått problem med njurarna – på grund av att hon inte fått i sig tillräckligt med mat.

Annons

Anne Hathaway

Anne Hathaway under premiären av Les Miserables.

Någon annan som satte sig på extrem diet var Anne Hathaway, som förklarat att hon princip slutade äta under 13 dagar när hon filmade för Les Misérables. Hon har inte berättat vad hennes extrema diet bestod av, eftersom att hon inte vill att någon ska ta efter den. Hennes medspelare Isabelle Allen har berättat att Anne Hathaway bröt sin arm på grund av sin viktnedgång, då hon ramlade av en cykel och var så pass skör efter den extrema dieten.

Annons

Charlize Theron

Charlize Theron i Tully.

För sin roll i Tully var Charlize Theron tvungen att gå upp en del i vikt. Det ökade intaget av mat och socker ledde till att hon gick in i en svår depression.

”Jag var inte rolig att vara runt under inspelningarna av denna film”, har hon sagt.

Källor: ET, Hollywood reporter, ELLE, Glamour, Cosmopolitan, Elite daily.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons