Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Tina Leijonbergs son har vuxit upp – så lever Theodor Andreassen idag

12 feb, 2022
AvJessica Rådne
Fotograftt
tina leijonberg med sonen theodor andreassen
Skådespelaren Tina Leijonberg fick ett barn 1998 med sin dåvarande partner Thorsten Andreassen. Så lever den vuxna sonen Theodor idag.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamlaBrand logo
Kändispapporna och deras söner – när de är lika gamla

Tina Leijonberg, 60, slog igenom på 90-talet med rollen som Pillan i den nu klassiska såpoperan Tre Kronor på TV4. Därefter följde jobbet som programledare i kvällsunderhållningen Söndagsöppet på SVT. Tina har även spelat i musikaler som Fame och Grease, samt tävlat två gånger i Melodifestivalen.

På ett privat plan har den mångsidiga stjärnan blivit mamma till en son. Nu ska vi kika närmare på hans liv.

Fick barn med ex-fästmannen Thorsten Andreassen

Tina Leijonborg tillsammans med Thorsten Andreassen
Tina Leijonborg och exet Thorsten Andreassen har sonen Theodor ihop.

Theodor Andreassen är son till Tina Leijonberg och hennes ex-fästman Thorsten Andreassen. I en intervju med Aftonbladet från 1998 berättar mamma Tina om den första tiden med sonen.

Annons

– Han är världens sötaste unge. Han är så snäll. Vi har inte haft några problem. Han sover på nätterna. Jag har hört om andra som har kolikbarn, vilket helvete. Det har vi sluppit.

Om dåvarande partnern Thorsten säger Tina i samma intervju att:

– Det är lika mycket passion och vi är lika kära fortfarande, men det är på ett annat sätt. Vi får stå tillbaka, vi har ju Theodor. Han bestämmer allt, vi får rätta oss efter honom. Det är en underbar känsla, man blir mindre egoistisk.

Men förlovningen bröts och 2016 öppnade Tina upp om relationen i en text på Hjärnfondens hemsida. Hon beskriver där hur uppbrottet ledde henne in i en depression.

”Jag träffade en man. Vi fick en son, Theo, och allt var bra – till jag insåg vem min man egentligen var. Han bokstavligen slog sönder vårt äktenskap och återigen raserades allt. Jag var ensam med lilla Theo och befann mig på botten”, säger Tina.

Sonens drabbad av oförklarlig yrsel

I samma text berättar Tina hur ”min son Theo drabbats av oförklarliga yrselattacker sedan 8 års-åldern”.

Annons

I en intervju med Hemtrevligt från 2014 utvecklar Tina familjens kamp med att hitta rätt vård till sonen:

– Yrseln var så svår att Theo vid flera tillfällen ramlade av sin cykel. I fem år kämpade jag för att han skulle få en diagnos. Eftersom jag inte orkade vänta i sjukvårdskö sökte jag mig till den privata vården. Jag släpade med mig Theo till en massa läkare och spenderade säkert 60-70 000 kronor ur egen ficka, utan att få något svar på vad yrseln berodde på.

Till slut fick Theo träffa en barnläkare och besvären gick över. I dag är Theo 24 år och Tina har gått vidare.

Uppväxt med bonuspappan Jonny Wemmenstedt

Redan när Theo var barn träffade mamma Tina kärleken på nytt i den 13 år yngre mannen Jonny Wemmenstedt.

– Vi träffades på Silja Line, båten. Jag blev kär i honom så jävla fort, det sa pang!, har Tina sagt tidigare i en intervju med Hänt.

tina leijonberg, jonny wemmenstedt och theodor andreassen 2003
Bonusfamiljen! Tina Leijonberg med kärleken Jonny Wemmenstedt och sonen Theodor Andreassen, på Gröna Lund 2003.

Som barn till en kändis har Theo fått posera på många mingelbilder genom åren. Vid säsongöppningen av nöjesparken Gröna Lund i Stockholm 2003 fotades Theo tillsammans med mamma Tina och sin bonuspappa.

Tina Leijonborg och Theodor Andreassen 2008
Mamma Tina Leijonborg och sonen Theodor Andreassen på bullkalas 2008.

När kändisfiket Mocco på Östermalm i Stockholm delade ut VIP-kort 2008, var Theo och mamma Tina på plats för att njuta av godsakerna.

Theodor Andreassen i sociala medier

tina leijonborg och theo andreassen 2015
Mor och son, Tina Leijonborg och Theodor Andreassen, på förhandsvisningen av filmen Southpaw på biograf Park i Stockholm år 2015.

På sociala medier framgår att Theodor har gått på Södra Latin, ett estetiskt inriktat gymnasium på Södermalm. Han har status ”i ett förhållande” på Facebook och där framgår även att kändissonen har jobbat som ”div. ansvarig” på Stockholm Street Festival. Theo är skriven på en adress i en förort till Stockholm.

Källa: Aftonbladet, Hänt, Hemtrevligt, Hjärnfonden

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons