Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

TV4:s nya stjärna Matilda Boza – så lever hon bakom kameran

13 aug, 2021
AvAino Oxblod
FotografTV4/Instagram.
TV4-profilen Matilda Boza syns allt mer frekvent i tv-rutan, både som nyhetsuppläsare och inhoppare i Nyhetsmorgon och Efter fem.
Nu berättar hon om vägen till karriären, och framtidsplanen med maken Jonathan.
— Vi jobbar båda ganska mycket och just nu vill vi kunna ha kul med vänner och resa, säger hon till Hänt.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
5 av de roligaste misstagen i NyhetsmorgonBrand logo
5 av de roligaste misstagen i Nyhetsmorgon

För den uppmärksamme TV4-tittaren har Matilda Boza blivit ett allt mer bekant ansikte i tv-rutan. Hon är inte bara nyhetsuppläsare i TV4-nyheterna, men har också hoppat in både i Nyhetsmorgon och Efter fem.

Att det skulle bli en journalistkarriär var inte helt självklart för Matilda. Efter att ha börjat jobba på olika tv-produktioner var det nuvarande kanalkollegan Renée Nyberg som uppmuntrade henne att utbilda sig inom yrket.

– Jag och min bästa vän började jobba på olika produktioner. Som när kronprinsessan gifte sig, då var vi kamera-assistenter, även vid flera valvakor. Jag tyckte det var en väldigt kul värld att komma in i, fart och fläkt och många utmaningar. Sen träffade jag faktiskt Renée Nyberg via en gemensam kompis. Hon tipsade mig om att jag skulle söka till en skola som hade med just journalistik och tv att göra, berättar Matilda Boza för Hänt.

Annons

Gifte sig före corona

Utanför jobbet så tillbringar Matilda mycket tid med maken Jonathan, som hon gifte sig med 2019. Paret har varit tillsammans sedan de var 15 år gamla, och har nu tillbringat halva livet tillsammans. Bröllopet hölls i Italien, och med tanke på hur världen sett ut sedan dess är de glada att de hann gifta sig före corona.

– Det var nästan hundra personer som var i Italien på bröllop. Det var precis innan pandemin, så det var tur att vi hann med det innan, ett fint minne. Själva bröllopet var ganska enkelt. Det viktigaste för oss var att ha våra nära och kära på plats och att det var en härlig stämning och en kul fest, och det blev det, säger hon till Hänt.

Medan Matilda fokuserar på sin journalistkarriär på TV4 jobbar maken som ingenjör, och är också fokuserad på jobbet. På fritiden vill de ha ett socialt liv, och barnplaner har de skjutit på framtiden.

– Vi vill gärna ha barn i framtiden, men det är inget vi känner oss stressade över alls. Vi jobbar båda ganska mycket och just nu vill vi kunna ha kul med vänner och resa, så det får bli längre fram. Då blir det både barn och franska bulldoggs, haha.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons