Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

Veronica Maggio hyllas för kritiken mot festfixaren

04 sep, 2018
AvMalin Karlberg
Artisten Veronica Maggio tar ställning för miljön – genom att såga en festinbjudan hon fått hem i brevlådan. Nu hyllas hennes inlägg av fansen.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Vi är inne på upploppet inför valet och det växande klimathotet är för många årets viktigaste valfråga. Men det hindrade inte en eventarrangör från att posta en festinbjudan till Veronica Maggio – tryckt på hårdplast, placerad i en silvrig plastficka och skickad i ett vadderat plastkuvert.

Artisten reagerade på det miljöovänliga i att slösa så mycket plast på en inbjudan som lika gärna kunde ha sänts digitalt – och skrev ett Instagram-inlägg där hon påtalade detta:

”Alltid kul att bli bjuden på fest. Absolut. Tack, tack. MEN kan vi inte lugna oss lite med inbjudningarna? Miljön ni vet. Exempel: Stort vadderat kuvert, liten plastficka + stor plastbricka? Maila mig nästa gång istället så kanske jag kommer…” skriver hon i ett inlägg som avslutas med en lång rad gran-emojis – och som i skrivande stund fått mer än 7 000 likes och mängder av positiva kommentarer.

”Du är bäst! Såna här inlägg önskar jag att jag kunde gilla om och om igen”, skriver ett av hennes fans.

Annons

”Bra där. Returnera till avsändaren. Be dem miljöskärpa sig”, lyder en annan kommentar.

Veronica Maggio gjorde sin sista sommarspelning på musikfestivalen Popaganda i Stockholm i helgen – och ger sig nu in i studion för att börja jobba på nya låtar.

”Kom dit och dansa för sista gången innan det blir ny musik. Nästa gång vi ses kanske vi hunnit bli helt andra människor!”, skrev hon på Instagram inför spelningen.

 

Läs även:

4 plastbovar i garderoben som förstör miljön

5 miljövänliga spartips för hemmet

8 vardagsprodukter du bör sluta använda direkt

Foto IBL

Annons