Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Titta in i Margareta Hallins badrumsskåp Vintips till höstmiddagen Härliga spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Så bär programledarna säsongens trendfärg Feminas historia

5 lättskötta krukväxter för hemmet

11 apr, 2016
Glömmer du ofta vattna dina blommor? Välj någon av dessa krukväxter i stället, enkla att sköta och samtidigt snygga.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

1. Monstera

Monstera är inte bara lättskött, den är dessutom det absolut trendigaste du kan ha i ditt hem just nu. De trivs i de flesta ljusförhållanden, men inte i direkt solljus. Det är en robust krukväxt med stora, vaxliknande blad som med tiden får vackra inskärningar och hål i bladen. Vattnar du regelbundet slipper du svedda blad och ger du din växt näring någon gång i månaden blir den extra glad.

2. Garderobsblomma
Den här klassikern är så gott som omöjlig att ta död på. Garderobsblomman vill inte ha mycket vatten och trivs, som namnet antyder, bra på skuggiga platser. Men vill du ändå ge den lite extra kärlek bör du tänka på att placera blomman varmare än 15 grader, att inte vattna för mycket och att ge den en liten dos näring under sommaren.

Läs även: Så tar du hand om de vanligaste krukväxterna

3. Flasklilja
En perfekt krukväxt för den som inte gillar att vattna – flaskliljan klarar sig nämligen helt utan vatten under vintern, om temperaturen inomhus inte blir för hög. Övrig tid behöver du bara vattna ytterst sparsamt. Flaskliljan trivs i solljus och tål att stå i söderläge.

Annons

4. Fiolfikus
Fiolfikusen blir som en grön pelare i hemmet med sina vackra fiolformade blad. Gillar förmiddags- och eftermiddagssol och får gärna torka upp mellan vattningarna. Har ingenting emot skugga men vill gärna stå varmare än 13 grader. Vill du skämma bort din fiolfokus kan du ge den lite näring under vår och höst.

5. Lyktranka
Kallas också Hjärtan på tråd på grund av sina hjärtformade blad. En suckulent som trivs bäst i direkt solljus och gärna står varmt på sommarn. Under vintern däremot klarar den temperaturer ner till noll grader. Vattna sparsamt, lyktrankan ska absolut inte stå i vatten.

Foto: Shutterstock

Av Åsa Boustedt, Hemmets.se
Källa: Plantagen.se 

Mer lästips
8 smarta tips för hemmaodlingen
Nytt sätt att inreda med växter
Så groddar du chiafrön

Gilla oss på Facebook för fler tips

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons