Trendar: Nostalgi Livsstil Livsberättelser Intervjuer Mitt liv Min aborträtt Feminas historia

5 tillfällen då du får användning av silicapåsarna

09 jan, 2017
AvFemina
De små Silicapåsarna som kommer med nyinköpta i väskor, skor och andra prylar ska du inte slänga. Det finns flera bra användningsområden!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Ta bort dålig lukt

Påsarna med silica-gel kan ta bort dåliga lukter. Perfekt i exempelvis kartonger och klädskåp i förråd eller källare. Eller varför inte i träningsväskan eller i skor som luktar illa. Fungerar även om du köpt exempelvis en gammal bok som har en unken lukt. Lägg då boken i en påse ihop med några påsar.

Fukta av telefonen

Fuktig mobiltelefon? Lägg den ihop med silica-kulor i en påse så suger kulorna upp fukten. Det bästa är om man även har möjlighet att ta ut batteriet och sim-kortet.

Motverkar oxidering

Påsarna med kulorna gör att det tar längre tid för rost att uppstå och kan även motverka att silverbestick inte blir svarta. Lägg ett par i besticklådan och några i verktygslådan.

Slipp immiga bilrutor

I många bilar blir vindrutan immig när det är kallt eller fuktigt ute. Placera ut påsar på instrumentbrädan så suger de åt sig fukten och gör att det blir mindre imma.

Torrförvaring

Blomsterfrön och liknande som ska förvaras torrt kan klara sig bättre om man lägger dem i en påse tillsammans med silica-påsar.

Har du inga silica-påsar på lager så finns de faktiskt att köpa, de säljs som ”avfuktare”. Bland annat HÄR »

Av Johanna Svan på allas.se

Läs även

Så vet du om apelsinerna är kärnfria redan i affären

Husmorstips – så får du skinande koppar på några sekunder

Annons