Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Duka vackert och rustikt: så gör du!

13 okt, 2022
AvXXX
FotografCarina Olander
Duka rustik.
Grova linnedukar, tända ljus och ­rot­frukter mitt på bordet blir säsongens mysigaste dukning. Pricken över i blir rustikt porslin och väl använt silver.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Så lätt målar du om din tråkiga lampaBrand logo
Så lätt målar du om din tråkiga lampa

1. Duka med rotfrukter

Duka med rotfrukter.
Duka med rotfrukter.

Oavsett om du har ett vinterbonat uterum eller en matplats inomhus är det lika vackert som hållbart att duka med rotfrukter som dekoration.

2. Gör egna servettringar

Skapa egna servettringar med gamla silverskedar.
Skapa egna servettringar med gamla silverskedar.

Böj till gamla silverskedar och använd som servettringar. Enkelt att göra och väldigt dekorativt. Silverbestick är vanliga på loppis och brukar kosta runt 20 kr/st.

Annons

3. Dekorera med svartkål

Dekorera med blad av svartkål.
Dekorera med blad av svartkål.

Blad av svartkål är dramatiskt vackra och enkla att dekorera med. Lägg på bordet, sätt i en vas eller, som här, linda runt ljuskronan med hjälp av en bit grovt snöre.

4. Använd dekorationerna till matlagning

Duka med rotfrukter som sedan kan användas till matlagning.
Duka med rotfrukter som sedan kan användas till matlagning.

Rotfrukter i gröna och vinröda toner ger en rustik känsla. Och dagen efter bjudningen kan du ugnsrosta dem eller koka dig en härligt mustig soppa.

Annons

5. Fäst placeringskort på glasen

Placeringskort på ett glas.
Fäst placeringskort på glasen.

Att fästa placeringskorten på glasen är både snyggt och praktiskt, då kan varje gäst enkelt hålla reda på sitt glas. Liknande pappersetiketter finns till exempel hos www.skapamer.se och Panduro.

6. Laga en god måltid

Mat.
Laga en god måltid.

Nybakat bröd, olivolja, brie, fikon och en läcker oströra får inleda måltiden. Superenkel oströra: Mixa 2 burkar crème fraiche med 1 burk marinerad och tärnad vitost eller fetaost i olja & kryddor. Obs! Häll först av en del av oljan som osten ligger i.

Av: Anna Truelsen, Carina Olander, Anna-Karin Amilon

Inspireras direkt i din inkorg – anmäl dig till Feminas nyhetsbrev

Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten – det är helt gratis!

Annons