Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips till höstmiddagen Spahotell att besöka Intervju med Matilda Boza från TV4 Livsberättelser Bästa kriminalserierna Presenttips till fars dag 2024

Kanelkryddade havreplättar med äppelröra

23 mar, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
2 dl vetemjöl
1/2 dl socker
2 ägg
2 dl mjölk
90 g smält smör
2 tsk kanel
3 dl havregryn

Äppelröra
4 äpplen, helst svenska
2 msk socker
2 msk äppeljuice
20 g smält smör

Till servering
vaniljsås

Beredning:

Blanda samman mjöl, socker, ägg, mjölk, smör och kanel och låt smeten stå och svälla ca 10 minuter. Hetta upp en stekpanna och rör ner havregrynen i smeten. Klicka ut plättar med en sked och stek i smör.

Klyfta äpplena och smält sockret i en kastrull. Tillsätt äppeljuicen när sockret är gyllenbrunt och rör ner smör och äppelklyftor. Låt äppelklyftorna bli mjuka och servera tillsammans med plättarna. Vaniljsås är jättegott till!

Av Malin Söderström

Annons