Lamm- och potatisburgare
Av Malin Söderström
(4 personer)
2 bakpotatisar
salt och peppar
1 färsk aubergin eller 4 skivor rostad
lite olja
600 g mager lammfärs
2 msk finhackade soltorkade tomater
2 vitlöksklyftor
1 tsk rosmarin
2 msk olivolja eller olja från tomaterna
Dressing
1 dl matlagningsyoghurt
80 g fetaost
Till servering
2 majskolvar, frysta eller från burk
100 g bladspenat
Beredning:
Skölj och dela potatisen på längden. Lägg halvorna på en plåt. Salta, peppra och baka potatisen mjuk i 175° varm ugn, ca 25 min. Skär auberginen i centimetertjocka skivor på längden. Pensla med olja, salta, peppra och baka tillsammans med potatisen i ugnen. Blanda färsen med torkade tomater, finhackad vitlök, rosmarin och olja. Salta och peppra. Forma 4 biffar och stek i smör. Ev efterstek i ugnen. Blanda yoghurt och smulad fetaost. Halvera majskolvarna och värm dem i ugnen. Fördela hälften av potatisskivorna på 4 tallrikar, fördela spenaten över och lägg på biffarna. Toppa med grillad aubergin och fetaostyoghurt. Lägg på resterande potatisskivor som lock och servera med majskolven.