Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Laxsallad med citronkräm

13 apr, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

Av Jan-Erik Hagbohm

(4 personer)
ca 150 g kallrökt lax, i tunna skivor
6–8 gröna sparrisar
3–4 salladslökar
4–6 minitomater

Dressing
ca 1 dl crème fraiche
1 msk citronsaft
1 msk hackad dill

Till servering
rostat bröd

Beredning:

Fördela laxen på 4 tallrikar. Koka sparrisen i lättsaltat vatten, endast 1 min. Kyl direkt under rinnande kallt vatten och skär sparrisen i mindre bitar. Skär salladslöken tunt och klyfta tomaterna. Fördela grönsakerna över laxen.

Blanda ingredienserna till dressingen och ringla den över laxen och grönsakerna. Servera tillsammans med små rostade brödskivor.

Annons