Trendar: Nostalgi Julen Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier Helikopterrånet - så ser de ut i verkligheten

Laxtartar med pepparrot

27 jan, 2012
AvLotta Hansson
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons

(4 personer)
4 tunna skivor vitt bröd

5 dl blandad sallad

100 g gravad lax

50 g kallrökt lax

1 tsk dijonsenap

1 msk crème fraiche

1 msk finskuren gräslök

salt och vitpeppar

Till garnering:
4 tsk riven färsk pepparrot

olivolja

Beredning:

Rosta brödskivorna. Fördela bröd och sallad på 4 tallrikar. Finhacka laxen och blanda med övriga ingredienserna. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på brödskivorna. Garnera med riven pepparrot och ringla lite olivolja över. Servera.

Av Jan-Erik Hagbohm

Annons