Trendar: Nostalgi Gratis färganalys Vintips Spahotell att besöka Livsberättelser Kriminalserier

Laxwasabi

17 feb, 2012
AvFemina
plockmat av lax
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
plockmat av lax

(ca 10 munsbitar)
200 g lax i hel bit, tinad som varit fryst i minst 2 dygn

1/2 tsk salt

1 tsk strösocker

grovmalen svartpeppar

100 g kallrökt lax i tunna skivor

1 gurka

75 g philadelphiaost

1 msk wasabipasta, finns i hyllan med asiatiska livsmedel

1–2 msk crème fraiche

ev några blad färsk koriander

Beredning: Skär laxen i små muns­bitar. Strö på salt, socker och svartpeppar. Täck med plastfolie och låt stå i någon tim. Skär den kallrökta laxen i munsbitar. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i ”laxstora” bitar. Blanda ost och wasabipasta med crème fraiche. Fördela röran på gurkan och toppa med den rökta och den rimmade laxen. Garnera ev med lite hackad koriander.

Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.

Annons