17 feb, 2012
Laxwasabi
AvFemina
Annons
(ca 10 munsbitar)
200 g lax i hel bit, tinad som varit fryst i minst 2 dygn
1/2 tsk salt
1 tsk strösocker
grovmalen svartpeppar
100 g kallrökt lax i tunna skivor
1 gurka
75 g philadelphiaost
1 msk wasabipasta, finns i hyllan med asiatiska livsmedel
1–2 msk crème fraiche
ev några blad färsk koriander
Beredning: Skär laxen i små munsbitar. Strö på salt, socker och svartpeppar. Täck med plastfolie och låt stå i någon tim. Skär den kallrökta laxen i munsbitar. Skala, dela och kärna ur gurkan och skär i ”laxstora” bitar. Blanda ost och wasabipasta med crème fraiche. Fördela röran på gurkan och toppa med den rökta och den rimmade laxen. Garnera ev med lite hackad koriander.
Först publicerat i Femina nummer 2 2012. Av JAN-ERIK HAGBOHM Foto PETER KAM.
Annons