Trendar: Se ''Dagen som förändrade allt'' Mitt liv Livet med barn Kärlekshistorier BUP-upproret Våld i nära relationer

Ella har tröttnat på kroppsidealen – hyllas för budskapet

31 jul, 2024
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Ella Mintram
Ella Mintram kämpar för att fler kvinnor ska känna sig bekväma i sina egna kroppar, och släppa samhällets snäva skönhetsideal.
Nu visar hon hur hennes egen kropp har förändrats under åren – och hyllas för sitt budskap.
”Det spelar ingen roll om dina kläder sitter lite annorlunda, din kropp förtjänar fortfarande att bära söta kläder”, skriver hon på Instagram.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto
Annons
Ger du din kropp snällheten den förtjänar? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlekBrand logo
Ger du din kropp snällheten den förtjänar? Asabea Britton och Angelica Svanström om självkärlek
https://inviso.rampanel.com/ram/Inviso?i=31653&c=64&t=5&cg=1&r=0&rdir=1https://www.apotekhjartat.se/varumarken/l300/?utm_source=Aller&utm_medium=Native-ad&utm_campaign=promotion

Sommaren är en härlig årstid på många sätt, men den kan också vara ångestframkallande. Är man inte bekväm med sin kropp känns det kanske jobbigt att gå i badkläder på stranden, eller i shorts och linne i sommarhettan.

Kroppspositiva influencern Ella Mintram kämpar för att alla kvinnor ska känna sig bekväma i sina kroppar, oavsett hur de ser ut. I ett Instagraminlägg delat med hennes över 600 000 följare konstaterar hon att hennes kropp förändrats, och att det inte är något fel med det.

Annons

”'Jag önskar att bikinin satt som den gjorde för fyra år sen'. Sluta. Det spelar ingen roll om dina kläder sitter lite annorlunda, din kropp förtjänar fortfarande att bära söta kläder. Oavsett dess form eller storlek”, skriver hon i klippet.

”Klädstorlekar spelar ingen roll”

I inlägget peppar hon alla att våga ha på sig de kläder de vill, och inte gömma sig i oversize-plagg på grund av osäkerhet.

”Det är okej om dina kläder sitter lite annorlunda. Det är okej om du behöver köpa en annan storlek. Det som inte är okej är att känna att du inte kan bära det du faktiskt vill ha på dig för att din kropp ser annorlunda ut”, skriver hon och fortsätter:

Annons

”När jag först gick upp i vikt klädde jag mig bara i oversize-kläder och bar aldrig något tajt för att jag var så osäker. Men jag vill påminna om att du inte behöver göra så! En klädstorlek betyder verkligen ingenting.”

Inlägget har gillats över 20 000 gånger, och många hyllar hennes budskap.

”Din kropp ska inte passa kläderna, kläderna ska passa din kropp”, skriver en person.

”Du förändrar världen”, skriver en annan.

”Behövde höra det här i dag”, hyllar en tredje.

Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om kroppskärlekBrand logo
Är du snäll mot din kropp? Asabea Britton och Angelica Svanström om kroppskärlek
Annons