Diadonna och Maud Onnermarks lättlagade och lyxiga rätter till nyårsmenyn
Har du börjat fundera på årets nyårsmeny? Vi har samlat både lättlagade och lyxiga rätter signerade Diadonna och Maud Onnermark– allt från festliga recept som går att förbereda dagen innan till de som går snabbt att laga under kvällen.
Lättlagade och lyxiga rätter till nyårsafton – 9 recept
Ta del av festliga recept och hitta nya rätter att bjuda på nyårsafton. Här finns recepten för dig som både vill hålla det lättlagat men lyxigt, och för dig som vill gå all in på varmrätten.
1. Krispig potatiskaka
Byt ut potatisgratängen och bjud på Diadonnas goda potatiskaka istället! Den här rätten kan du förbereda och laga dagen innan. Så smakfull med timjan, vitlök och parmesan!
2. Smördegsvåffla med lax och rom
En enkel men lyxig förrätt till nyårsmiddagen. Maud Onnermark toppar våfflan med lax och löjrom men det fungerar också att toppa med vanlig skagenröra.
3. Gratinerad hummer
Diadonna bjuder på ett härligt recept på gratinerad hummer, utmärkt som förrätt eller som tillbehör till plockmaten på nyår.
4. Champinjonfylld fisk med löjrom
En lättlagad och festlig fiskrätt med krämig gräslökssås, champinjonkräm och löjrom på toppen. Maud Onnermark serverar den helst med pressad potatis.
5. Kalvfilé med chèvre och rödvinsås
En god huvudrätt att servera tillsammans med rostade tomater och rödbetor. Diadonnas upplägg på tallriken ser både lyxigt och riktigt gott ut!
6. Torskrygg med champagnesås
Den här festliga varmrätten kan du förbereda dagen innan och en del av det en god tid innan servering, det är bara fisken som ska ångas strax före den ska ätas. Maud Onnermark tipsar även om en härlig efterrätt som passar till huvudrätten!
7. Förrätt med avokado- och kokoskräm
Diadonnas enkla men lyxiga recept på lax- och kräfttartar med avokado- och kokoskräm låter och ser otroligt gott ut – och den går även att göra vegetarisk eller vegansk.
8. Såser till skaldjur
Blir det skaldjur på nyårsmiddagen? Då får du inte missa Maud Onnermarks passande såser – saffransaioli, örtsås och rhode island. Perfekt att doppa brödet i!
9. Vitlöksbröd med mozzarella
När man bjuder på pasta, skaldjur eller plockmat vill man gärna ha ett gott bröd till – här har du ett riktigt festligt signerat Diadonna! krispigt utanpå och mjukt inuti med smak av vitlök och örter. Mums!
Här hittar du Feminas alla bloggar!